Följ Visma

Miljöentreprenören Sortera väljer molnbaserat affärssystem från Visma

Pressmeddelande   •   Jan 27, 2017 08:17 CET

Snabbväxande miljöentreprenören Sortera sökte ett ekonomisystem som kunde hantera fortsatt expansion och samtidigt effektivisera ekonomifunktionen. Att systemet dessutom skulle vara användarvänligt och enkelt att integrera med andra verksamhetssystem gjorde att valet föll på Visma.net.

– Sortera har vuxit otroligt snabbt och att de väljer vår molnlösning Visma.net för att effektivisera verksamheten och växa tillsammans med den är något vi är väldigt stolta över, säger Carola Lissel, VD Visma Software AB

Tidigare gjorde Sortera mycket av ekonomihanteringen manuellt, men efter att ha förvärvat tre bolag bara under 2016 och skapat nya affärsområden ökade kravet på effektivisering, bland annat av leverantörsfakturahantering och koncernkonsolidering. Dessutom var det väldigt viktigt att systemet skulle vara användarvänligt samt ha en BI-funktion med drill-down möjlighet för att enkelt kunna göra uppföljningar.

– Jag hade en bild över vilka processer som behövde effektiviseras och med Visma.net får vi smidigare processer och flöden. Funktioner för elektronisk fakturahantering och som integrerar ekonomisystemet med banken kommer att ge oss kostnadsbesparingar, eftersom vi har stora volymer av betalningar och fakturor, säger Erik Skoog, CFO på Sortera.

Effektiviserings- och besparingsmöjligheterna samt den kunniga och professionella Vismapartnern Exsitec avgjorde slutligen valet av leverantör. Molnlösningen passar Sortera särskilt väl eftersom medarbetarna sitter utspridda runt om i landet.

För mer information kontakta
Carola Lissel, vd för Visma Software, 070-426 61 16, carola.lissel@visma.com
Erik Skoog, CFO, Sortera Skandinavien AB, 072-717 98 70, Erik.Skoog@sortera.se

Om Sortera
Sortera Skandinavien AB är miljöentreprenören som med ett modernt tänk och marknadens miljövänligaste fordon samlar in, transporterar och återvinner bygg- och industriavfall.

Visma Software är en del av Visma-koncernen som erbjuder ekonomi- och affärssystem för tillväxt, utveckling, effektivitet och nya möjligheter i verksamheten. 

Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 400 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 7 400 anställda och omsatte 8 338 miljoner norska kronor 2015.

Bifogade filer

PDF-dokument