Gå direkt till innehåll
Merete Hverven blir ny vd för Visma-koncernen

Pressmeddelande -

Merete Hverven blir ny vd för Visma-koncernen

Visma-koncernens vd och CEO Øystein Moan har tidigare under året meddelat att han avser att dra sig tillbaka från rollen som vd under 2020. Efter en gedigen rekryteringsprocess ledd av Vismas styrelse står det nu klart att Merete Hverven, för närvarande vice vd och HR-chef inom koncernen, kommer att efterträda honom som ny vd. Förändringen träder i kraft den 31 mars 2020.

Øystein Moan har varit vd för Visma sedan 1997. Under hans ledarskap har bolaget gått från att vara ett bolag med 310 anställda till att bli en av de ledande programvaruleverantörerna i Europa med fler än 10 000 anställda och förväntade intäkter under 2019 på € 1,61 miljarder. Visma har växt genom strategiska förvärv och har för närvarande verksamhet i hela Norden, Benelux, Centraleuropa, Östeuropa och Latinamerika.

Moan meddelade sitt beslut att träda tillbaka från rollen som vd under 2020, men kommer att fortsätta verka som styrelseordförande för Visma.

– Jag är mycket stolt över förtroendet att få bli Vismas nästa vd. Det är verkligen en stor utmaning att leva upp till den förebild som Øystein Moan är, men jag är extremt motiverad att sätta igång med jobbet att bygga bolagets framtid tillsammans med våra talangfulla medarbetare. Jag är övertygad om att Visma kommer att fortsätta vara ett mycket framgångsrikt företag, men det kommer att kräva en fortsatt tydlig strategi, en ännu mer professionell och gedigen kundupplevelse, samt ett fortsatt fokus på att förvärva framgångsrika cloudbolag som kan hjälpa oss att ytterligare stärka vår närvaro i Europa, säger Merete Hverven.

Merete Hverven har varit anställd på Visma sedan 2011 och är en starkt bidragande faktor till den positiva utveckling och den starka tillväxt som bolaget haft under de senaste åren. Hon har varit en del av koncernens ledningsgrupp sedan 2012 i rollen som högste HR-chef och på senare tid även som vice vd. Merete har stärkt Vismas position genom att rekrytera, utveckla och behålla rätt medarbetare och talanger. Hon har varit djupt involverad i bolagsförvärv, sammanslagningar av bolag och omstruktureringsprocesser. Hon brinner för en företagskultur som skapar engagemang och mångfald. Hennes ledarskapsstil är direkt med fokus på genomförande och hon har blivit en förebild såväl inom Visma som i branschen.

– Att få vara en del av Visma sedan 1997 har varit en fantastisk resa för mig. Från en blygsam start så har det varit väldigt roligt att få jobba tillsammans med teamet på Visma med att bygga upp det största programvarubolaget i Norra Europa. För att säkerställa en fortsatt internationell expansion och fortsatt tillväxt så är det under nästa år dags att lämna över till en ny ledningsgrupp och jag är helt övertygad om att Merete Hverven har de kvalifikationer som krävs för att lyckas som vd framåt. Visma betyder väldigt mycket för mig och jag ser fram emot att fortsätta att bidra till bolaget genom min roll som styrelseordförande, säger Øystein Moan.

För mer information, vänligen kontakta:
Øystein Moan, vd för Visma-koncernen, +47 920 80 000
Merete Hverven, vice-vd och HR-chef för Visma-koncernen, +47 480 21 415

Ämnen

Kategorier


---------------------
Visma erbjuder programvara och tjänster som förenklar, digitaliserar och effektiviserar affärsprocesser inom privat och offentlig sektor. Koncernen verkar i Norden, Benelux, Centraleuropa och Östeuropa. Med fler än 10 000 anställda, 1 000 000 kundavtal och en omsättning på 1 199 miljoner euro under 2018 är koncernen ett av de ledande programvaruföretagen i Europa.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73