Gå direkt till innehåll
Mer än vartannat företag väljer Visma

Pressmeddelande -

Mer än vartannat företag väljer Visma

Visma håller ställningen som landets ledande leverantör av småföretagarprogram för bokföring, fakturering och lönehantering. Det visar den årliga undersökningen från Sifo/Research International.

Mer än hälften av de småföretagare som använder datorprogram för sin bokföring har ett program från Visma. Jämförelser mellan de senaste årens undersökningar visar att konkurrenterna dels lämnar marknadsandelar till varandra, dels till nya aktörer.

- Det finns många sätt att tolka marknadsundersökningar, men jag är övertygad om att vår kombination av tydlig prissättning och starkt fokus på att ge service till våra kunder har satt avgörande avtryck på marknaden, säger Rolf Dahlberg, vd för Vismas småföretagssegment.

- Eftersom vi vet att service bedöms som viktigt när en småföretagare fattar beslut om affärskritiska lösningar, är vår satsning på att ta hand om kunderna en viktig del av vår affärsidé. Mer än en tredjedel av våra drygt 300 medarbetare arbetar med att ge support och det får vi många bevis på att kunderna uppskattar, säger Rolf Dahlberg.

Sifos mätning visar att Visma är störst på samtliga fyra undersökta programområden. Talen inom parentes avser förändring av procentandelar sedan mätningen 2004, det vill säga fem år tillbaka:

Programområde / Vismas marknadsandel / Närmaste konkurrents andel
Bokföring / 56% (+3) / 8% (-1)
Fakturering / 45% (+9) / 6% (-3)
Lönehantering / 40% (0) / 16% (+1)
Skatt / 44% (+1) / 9% (+3)

Sifos undersökning omfattar ett representativt urval av 500 svenska företag med upp till 20 anställda. De mindre företagen utgör 98 procent av samtliga företag i landet. Intervjuerna gjordes under perioden 6-25 maj.

För mer information kontakta
Rolf Dahlberg, vd Visma Spcs AB, 0470-70 60 39, rolf.dahlberg@visma.se
Lars Fredell, informationschef Visma Spcs AB, 0470-70 60 50, lars.fredell@visma.se 

Ämnen

Kategorier


---------------------
Visma är en ledande leverantör av affärskritisk programvara, för effektivare och starkare samhällen. Vi förenklar och automatiserar arbetet för företag och organisationer av alla storlekar och därigenom förbättrar vi människors vardag. Med 15 000 anställda, 1 200 000 privata och offentliga kunder i Norden, Benelux, Central-, Östeuropa samt Latinamerika och en omsättning på 2 081 miljoner euro år 2021 är vi engagerade i att göra morgondagen bättre än idag. Besök oss på visma.se.

Presskontakt

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73
Malin Fredriksson

Malin Fredriksson

Presskontakt Pressansvarig Visma Spcs +46 73 313 43 88

Relaterat innehåll