Följ Visma

Medstop väljer Visma som leverantör till apotekssatsning

Pressmeddelande   •   Apr 20, 2010 08:30 CEST

Nya apotekskedjan Medstop väljer Visma som leverantör av lösningar och tjänster inom butiksdata, recepthantering, affärssystem, redovisning och lönehantering.

– PharmaSolutions ger oss en modern och effektiv apotekslösning, som kommer att stödja och utveckla den dagliga verksamheten i våra apotek. Implementeringen sker under hösten 2010, säger Fredrik Söderberg, vd hos Medstop.

I januari 2010 tog Medstop över driften av 62 apotek i Mälardalen, Göteborgsregionen och Skåne. Målsättningen är att inom fem år driva minst 75 apotek i kommersiella lägen. I dag har företaget cirka 1 000 medarbetare.

Komplett butiksdatalösning
Visma och Sirius IT kommer via det samägda bolaget PharmaSolutions att leverera apotekslösningen PharmaSuite som är en komplett butiksdatalösning med tillhörande receptexpeditionsmodul. PharmaSuite är godkänd av Apotekens Service och speciellt anpassad för aktörerna på den omreglerade apoteksmarknaden, där kraven är stora på såväl säkerhet som anpassning.

PharmaSuite integreras med affärssystemet Visma Business och Visma Invoice Manager, ett elektroniskt flöde för hantering av fakturor. Dessa implementeras av Vismapartnern Actit Affärssystem.

Outsourcing av ekonomi- och lönetjänster
Medstop har dessutom valt Visma för outsourcing av sina ekonomi- och lönetjänster. För det uppdraget skapar Visma ett team av konsulter som kommer hantera allt från kund- och leverantörsreskontra, löpande redovisning, löneadministration, rapportering, årsbokslut till koncernbokslut.

– Vi ser verkligen fram emot att jobba tillsammans med Medstop som är en viktig aktör  på den nya apoteksmarknaden. Eftersom de valt att samarbeta med oss på flera områden kommer vi arbeta tätt tillsammans under lång tid. Med vår samlade kompetens och erfarenhet ska vi göra vårt yttersta för att förse Medstop med allt stöd som en ny aktör behöver, säger PharmaSolutions vd Henrik Larsson.

För ytterligare information kontakta
Henrik Larsson, vd PharmaSolutions, +46 73 057 02 22, henrik.larsson@pharmasolutions.se
Magnus Hedlund, vd Visma Services AB +46 869 390 71, magnus.hedlund@visma.se
Magnus Granath, vd Actit Affärssystem, +46 858 884 800, magnus.granath@actit.se
Fredrik Söderberg, vd Medstop, +46 812 045  701, fredrik.soderberg@medstop.se

Visma ger små och stora företag, handel, offentlig verksamhet, organisationer och föreningar effektiva lösningar för ekonomisk administration och verksamhetsstyrning. Vismakoncernen har 3.500 anställda i Norge, Sverige, Finland, Danmark, Holland och Rumänien. I Sverige sysselsätts 1.000 personer.

Bifogade filer

PDF-dokument