Gå direkt till innehåll
Lönehöjningar bara i vartannat småföretag

Pressmeddelande -

Lönehöjningar bara i vartannat småföretag

Bara hälften av landets småföretagare tänker följa utfallet av årets avtalsrörelse och höja medarbetarnas löner. Det visar en enkätundersökning som Visma gjort när flera av avtalen på arbetsmarknaden nu är klara.

– Det är tufft ekonomiskt i många mindre företag och flera av dem håller fortfarande på att återhämta sig efter de senaste årens konjunktursvängningar. Därför är det inte så konstigt att de på det här sättet signalerar återhållsamhet med löneutvecklingen, säger Rolf Dahlberg, vd för Visma Spcs, som gjort undersökningen.

I undersökningen fick företagarna svara på frågan ”Hur planerar du göra med de anställdas löner i år?”. 53 procent uppgav att de tänkte höja lönerna, 39 procent att de har för avsikt att låta lönenivån ligga still och 8 procent uppgav att de tänker sänka lönerna. Drygt 1 000 företagare över hela landet svarade på enkäten som genomfördes 3-4 april.

Se även Vismas undersökning inför årets lönerörelse på länken nedan.

För mer information, kontakta
Rolf Dahlberg, vd för Visma Spcs AB, 0470-70 60 39, rolf.dahlberg@visma.se

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Visma gör verksamheter mer effektiva. Koncernen levererar programvara, outsourcingtjänster, inköps- och anbudslösningar, betalningstjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterade utvecklings- och konsulttjänster. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 har Visma som hostingpartner. Koncernen har över 5 000 anställda, varav 1 500 i Sverige. 2012 uppgick omsättningen till 5 749 miljoner norska kronor.

Presskontakt

Alice Helleday

Alice Helleday

Presskontakt Presskontakt för Visma Sverige 070-358 19 71
Boo Gunnarson

Boo Gunnarson

Presskontakt Företagarexpert på Visma Spcs 070-872 72 32

Relaterat material

Relaterade nyheter