Gå direkt till innehåll
LloydsApotek lanserar Vismas receptbeställning på nätet

Pressmeddelande -

LloydsApotek lanserar Vismas receptbeställning på nätet

Nu kan LloydsApoteks kunder beställa och köpa receptbelagda läkemedel på nätet via sin smartphone, läsplatta eller dator. Lösningen som möjliggör detta är PharmaSuite Online med receptexpedition från Visma Retail.

– Vi är inte först med en e-handelstjänst för receptbelagda mediciner men vi vågar nog påstå att vi levererar marknadens mest nytänkande och smarta lösning. Med denna e-handelstjänst kommer LloydsApotek ännu närmare kunderna och vi kan förse dem läkemedel när behovet är som störst, säger Fredrik Lindblad, marknadschef på LloydsApotek.

Användarvänligt och flexibelt
PharmaSuite Online är anpassat efter branschens behov och är helt oberoende av e-handelsplattform och receptexpeditionssystem. Den erbjuder farmaceutiska funktioner som receptexpedition, varuhantering samt kontroll av ekonomi, sortiment, inköp och lager.

– PharmaSuite Online ger ökad effektivitet och mervärde för konsumenten. Den är byggd på modern teknologi med fokus på innovation och på användarvänlighet. Vi utvecklar system med slutanvändaren i åtanke vilket gör PharmaSuite Online till ett användarvänligt verktyg både för LloydsApotek och deras kunder, säger Sven Arnquist, vd för Visma Retail.

Layouten på e-handelstjänsten är flexibel och kan anpassas för att matcha aktörens grafiska profil för igenkänning. Den ger även besökarna möjlighet att när som helst och var som helst få tillgång till information och tjänster som exempelvis att se sina fullmakter, se högkostnadssaldo och få tillgång till barnens recept.

− E-handelstjänsten är unik på så sätt att kunden med ett fåtal klick smidigt kan beställa hem sina mediciner, när som helst och var som helst. Innovation, enkelhet och nyskapande är centralt för oss i vår resa mot framtidens apotek, säger Fredrik Lindblad.

Apotek online snart en självklarhet
E-handeln har väckt en idé och ett behov av att kunna handla obegränsat, både sett till tid, rum och utbud. Konsumenten ser det som en självklarhet att kunna röra sig i flera kanaler utan tydliga gränser och väljer därför den lösning som bäst matchar dennes behov.

I Sverige finns det fem stora aktörer inom apotek med receptbeställning online. Visma Retails system står bakom tre av dessa.

– Det finns en hög tillväxtpotential för onlinehandel inom apotek. Syftet med att kunna erbjuda konsumenten recepthantering online är att uppfylla efterfrågan om att alltid vara tillgänglig för konsumenten i flera kanaler. Apoteken måste finnas där konsumenten är, säger Sven Arnquist.

Apoteksmarknaden är ett av Visma Retails satsningsområden. Butiksdatalösningar, receptexpeditionsstöd, system för produktion av dosdispenserade läkemedel, system för produktionsplanering samt plock och pack för distansapotek, läkemedelsrådgivningsstöd, stöd för hantering av licensläkemedel finns bland lösningarna.

För mer information, kontakta
Sven Arnquist, vd för Visma Retail, 072-223 49 50, sven.arnquist@visma.com
Fredrik Lindblad, marknadschef och ansvarig digital verksamhet för LloydsApotek, 070-101 58 70, fredrik.lindblad@lloydsapotek.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 6 400 anställda och omsatte 7 100 miljoner norska kronor 2014.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73