Gå direkt till innehåll
Linas Matkasse väljer affärssystem från Visma för effektivare logistikhantering

Pressmeddelande -

Linas Matkasse väljer affärssystem från Visma för effektivare logistikhantering

Linas Matkasse växer snabbt, både vad gäller antal kunder och utbud. För att kunna möta utmaningarna med ökade flöden och lagermängder har Linas Matkasse valt affärssystemet Visma Business och Vismas partner Exsitec.

Visma Business kommer användas för hanteringen av stora in- och utflöden, och för ekonomi och uppföljning. Integrationer kommer göras med övriga verksamhetssystem, bland annat med en egenutvecklad lösning för hantering av kundabonnemang, beställningar och betalningsflöden för att skapa smidiga processer.

– Vi levererar 2,5 miljoner portioner varje månad, det ställer stora krav på vår logistik. Flexibilitet var också ett viktigt argument inför valet av affärssystem. Hur vi kan anpassa Visma Business till befintliga verksamhetssystem, i kombination med Exsitecs kunskap om branschen gör att vi får en lösning som passar vår verksamhet. Med den nya lösningen får vi ett förbättrat Order-Lager-Fakturerings-flöde och bättre verktyg för uppföljning och rapportering genom hela vår koncern, säger Gabriel Ingemarson, CFO på Linas Matkasse.

Integreras med övriga system
Tillsammans med Visma Business implementeras även Exsitecs handdatorlösning. Möjligheterna till integration var ytterligare ett skäl till valet av lösning. Allt för att skapa en ännu bättre kundupplevelse och effektivisera det interna arbetet.

– I takt med att Linas Matkasse expanderar behövdes ett starkare stöd för logistikhanteringen. Med den här lösningen får de ett helintegrerat flöde – från kundbeställning, lagerhantering och leverans till bokföring. Vi är glada över förtroendet och möjligheten att arbeta med ett starkt varumärke som växer, säger Fredrik Lundell, försäljningschef på Exsitec.

– Vi hoppas och tror att Linas Matkasse får ett affärssystem som bidrar till den fortsatta utvecklingen av företaget, säger Carola Lissel, vd för Visma Software.

Om Linas Matkasse
Linas Matkasse är ett snabbt växande företag som startade 2008. Att inspirera till att äta god och sund mat och spara tid som istället kan läggas på familjen är grundtanken. I dag finns cirka 150 anställda i koncernen och omsättningen uppgick 2014 till 670 miljoner kronor.

För mer information, kontakta
Carola Lissel, vd för Visma Software, 070-426 61 16, carola.lissel@visma.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 400 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 6 700 anställda och omsatte 7 100 miljoner norska kronor 2014.

Presskontakt

Carola Lissel

Carola Lissel

Strategy Director Visma Sverige 010-141 27 57