Gå direkt till innehåll
Martin Augustine, Markus Bäckström, Staffan Taylor, konferencier, Anders Westlund, Chriss Mellgren, Margareta Hidén, Per Mogren, Simon Jansson och Lotta Krondahl. Foto: Boo Gunnarson, Visma
Martin Augustine, Markus Bäckström, Staffan Taylor, konferencier, Anders Westlund, Chriss Mellgren, Margareta Hidén, Per Mogren, Simon Jansson och Lotta Krondahl. Foto: Boo Gunnarson, Visma

Pressmeddelande -

Lillerudsgymnasiet fick pris av Visma – nu visas reklamfilmen i TV4

I maj förra året utsågs Lillerudgymnasiet i Vålberg utanför Karlstad till Årets UF-skola av Visma. Utmärkelsen gick till den skola i Sverige som under läsåret 2018/2019 var bäst på att jobba med entreprenörskap bland sina elever. Priset bestod av reklamtid till ett värde av en kvarts miljon kronor och i dag börjar skolans reklamfilm att visas i TV4 i Värmland.

– Det har varit en härlig utmaning att göra den här reklamfilmen. Vi är inte särskilt vana vid det och både lärare och elever har fått tänka till hur vi vill presentera oss. Och när vi nu ser resultatet känner vi både glädje och stolthet. Det här priset betyder jättemycket för oss, säger Anders Westlund, rektor för Lillerudgymnasiet.

Lillerudsgymnasiet i Värmland har utbildningar inom naturvetenskap, lantbruk, djurvård, hästhållning och ridsport. Vare sig eleverna väljer att skaffa sig grundläggande högskolebehörighet eller en yrkesexamen, kombineras kunskaper med praktiskt arbete, både på skolan och ute i arbetslivet. På Lillerudsgymnasiet har alla elever minst 15 veckor arbetsplatsförlagt lärande (APL).

I sin motivering betonade juryn för Årets UF-skola 2019 särskilt skolans tydliga struktur och individanpassning, som skapar bästa möjliga förutsättningar för varje elev att utvecklas i sitt företagande.

– Skolan har en jätteviktig roll för att uppmuntra unga till entreprenörskap. Bland dagens UF-företagare finns många av morgondagens jobbskapare och vi tycker att alla gymnasieelever i Sverige borde erbjudas möjlighet att vara UF-företagare. Det ger fler företag, ett mer jämställt näringsliv, ökad sysselsättning och stärkt välfärd, säger Hilda Netz, kundansvarig för skolor och utbildningsorganisationer hos Visma Spcs.

Vismas pris bestod av reklamtid till ett värde av 250 000 kronor, skänkt av TV4 i samarbete med mediebyrån Scream.

Filmen kan ses här.

Om priset:
Vismas pris Årets UF-skola delades ut för elfte gången. Tidigare har priset gått till Sven Erikssongymnasiet i Borås, Staffangymnasiet i Söderhamn, Malmö Borgarskola, Vansbro Utbildningscenter, Facetten i Åtvidaberg, Jensen gymnasium Södra i Stockholm, ABB Industrigymnasium i Västerås, Stora Segerstads Naturbrukscentrum i Reftele och Procivitas i Helsingborg. Förra året utsågs Thoren Business School i Helsingborg till Årets UF-skola.

Visma stödjer UF med gratis program
Visma vill att fler ska starta, driva och utveckla företag i Sverige. Det bidrar till fler jobb och mer välfärd. Samtliga elever som har drivit UF-företag under läsåret 2018/2019 har erbjudits program från Visma för att fakturera, bokföra och göra webbsidor utan kostnad.

Om UF:
Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation som finns i hela Sverige. Organisationen verkar genom skolan för att ge unga människor en praktisk kontakt med näringsliv och eget företagande.

För mer information kontakta gärna:
Hilda Netz, utbildningsansvarig Visma Spcs, 072-245 74 41, hilda.netz@visma.com
Anders Westlund, rektor för Lillerudsgymnasiet, 070-386 67 40, anders.westlund@lillerud.se

Ämnen


---------------------
Visma erbjuder programvara och tjänster som förenklar, digitaliserar och effektiviserar affärsprocesser inom privat och offentlig sektor. Koncernen verkar i Norden, Benelux, Centraleuropa och Östeuropa. Med fler än 10 000 anställda, 1 000 000 kundavtal och en omsättning på 1 199 miljoner euro under 2018 är koncernen ett av de ledande programvaruföretagen i Europa.

Presskontakt

Malin Fredriksson

Malin Fredriksson

Presskontakt Pressansvarig Visma Spcs +46 73 313 43 88