Gå direkt till innehåll
Ledande gränshandel utökar samarbetet med Visma

Pressmeddelande -

Ledande gränshandel utökar samarbetet med Visma

Grensemat AB, som äger flera butiker i en region med stark gränshandel, har skrivit ett nytt avtal med Visma Retail. Avtalet omfattar projekt om uppgradering och implementation av Vismas senaste butiksdatalösning, Visma Retail Suite.

Visma Retail löser Grensemats behov av en huvudkontorslösning för styrning av alla butiker med gemensamma system, artikelstruktur och filimporter. Leveransen inkluderar projekt, licensavtal och underhåll samt support.

Dessutom installeras kortterminaler som kan hantera både svenska och norska betalkort i en och samma terminal med integration till kassasystemet. Detta kommer att korta ner kötiderna för kunderna i kassorna och minska den administrativa hanteringen.

Full kontroll med centraliserad administration
Lösningen med en centraliserad administration ger full kontroll och högre datakvalitet för effektivare sortiments- och prisstyrning i alla butiker.

− I dagsläget har vi olika system i våra butiker och ser framför oss affärsnyttan med att centralt kunna administrera och ha översyn på vår verksamhet, säger Kennet Stolfer, ekonomichef på Grensemat.

Butiksdatalösning anpassad för dagligvaror
− Det finns fortsatt stora möjligheter med huvudkontorslösningen, då Grensemat AB implementerar vår senaste plattform, Visma Retail Suite, med branschanpassning just för snabbrörliga dagligvaror, säger Peter Fischer, Division Director för Visma Retail.

− Avtalet med Grensemat ligger helt i linje med vår strategiska produktplan, vilket garanterar Grensemat en framtidssäker, flexibel och användarvänlig butiksdatalösning i många år framåt, tillägger Peter Fischer.

Visma Retail Suite är byggd på modern teknologi med fokus på innovation och utveckling i nära samarbete med Nordens ledande butikskedjor.


Grensemat AB äger butiker i Nordby och Svinesund, mot gränsen till Norge. Företaget ägs gemensamt av den svenska konsumentföreningen Bohuslän-Älvsborg och norska Coop Öst.

För mer information, kontakta
Sven Arnquist, Country Manager för Visma Retail AB, sven.arnquist@visma.se, 0722-23 49 50.
Kennet Stolfer, ekonomichef hos Grensemat AB, kennet@grensemat.se


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Visma gör verksamheter mer effektiva. Koncernen levererar programvara, outsourcingtjänster, inköps- och anbudslösningar, betalningstjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterade utvecklings- och konsulttjänster. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 har Visma som hostingpartner. Koncernen har över 5 000 anställda, varav drygt 1 400 i Sverige. 2011 uppgick omsättningen till 5 142 miljoner norska kronor.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73