Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Landstinget i Gävleborg väljer Vismas lösningar för inköp

Visma kommer att leverera inköpssystem till Landstinget i Gävleborg. Vismas lösning effektiviserar hanteringen av avtal, beställningar och fakturahanteringsrutiner när Gävleborgs-landstingets beställare nu får ett enhetligt system för avtal, produktsök och elektroniska beställningar.

Landstinget räknar med att införandet av en gemensam inköpsprocess och bättre avtals- och sortimentsstyrning ska ge årliga besparingar på 30 miljoner kronor.

Affären är ett genombrott för Visma Proceedo på landstingsmarknaden och ett bevis på att lösningarna är väl lämpade även för landstingen. E-handel i sig är ingen ny företeelse inom landstingen, men har tidigare endast använts i begränsad utsträckning.

Gävleborg bland de första
Landstinget i Gävleborg blir ett av de första landstingen i Sverige som på bred front implementerar ett enhetligt beställningssystem för beställning av allehanda varor och tjänster. Man gör detta i arbetet med sin inköpsprocess, där IT-stöd är ett steg av flera mot en modern och framåtsträvande organisation av inköpsverksamheten.

– Vi har sett en tydlig trend att landstingen nu börjar se över sina inköpsprocesser med målsättningen att hitta enhetliga processer för alla typer av köp. Tidigare har det ofta funnits olika processer och olika systemstöd inom organisationerna, säger Visma Proceedos vd Rickard Hansen.

Den bästa lösningen
Visma tog hem affären i konkurrens med ett flertal andra företag som bjöds in att lämna anbud. Landstinget i Gävleborg prövade dem från utgångspunkten att anta det anbud som var ekonomiskt mest fördelaktigt i relation till bland annat teknik, referenser, funktionskrav och användarvänlighet.

– Landstinget i Gävleborg har lagt stor vikt vid att Visma kan leva upp till de högt ställda funktionella krav som var avgörande för val av leverantör av e-handelslösning. Att lösningen är användarvänlig var också avgörande. Vi är mycket glada för att valet föll på oss, säger Rickard Hansen.

– Vi har den senaste tiden sett en markant ökning i efterfrågan av våra tjänster och produkter och genom affären stärker Visma sin position som den ledande leverantören av e-handelslösningar till offentlig sektor, säger Rickard Hansen.

För mer information kontakta
Rickard Hansen, vd Visma Proceedo AB, 08-588 848 00, rickard.hansen@visma.com
Petter Karlsson, avtalsdirektör Landstinget i Gävleborg, 026-15 40 00, petter.karlsson@lg.se

Ämnen

Kategorier


Vismakoncernen är Nordens ledande leverantör av produkter och tjänster inom programvara, outsourcing, inköpslösningar, betalningstjänster och butiksdatalösningar. Visma förenklar och effektiviserar verksamhetsprocesser hos 220 000 kunder i både privat och offentlig sektor i norra Europa. Koncernen har drygt 4 300 anställda, varav 1 300 i Sverige. Läs mer på visma.se.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73