Gå direkt till innehåll
Andreas Nygaard och Astrid Øyre Slind, vinnarna av Visma Nordic Trophy
Andreas Nygaard och Astrid Øyre Slind, vinnarna av Visma Nordic Trophy

Pressmeddelande -

Långloppscupen avslutad - vinnarna korade i Visma Nordic Trophy

Mästerskapen Visma Ski Classics fick en spännande avslutning i helgen. Astrid Øyre Slind och Andreas Nygaard var först i mål i Ylläs-Levi, och tog också hem segern i Visma Nordic Trophy. Det är ett pris som går till toppåkarna i de fyra avslutande nordiska loppen.

Skidåkarna har tävlat sida vid sida de senaste fem månaderna i ett av världens tuffaste skidmästerskap inom skidåkning, Visma Ski Classics. Finalen genomfördes i milt vårväder med en spännande spurt mot mållinjen.

Prestigefylld utmärkelse
– Jag är så glad över att vinna till slut. Att vinna den här tävlingen är en fantastisk känsla, sa en lycklig Øyre Slind efter att ha kommit i mål.

Genom att vinna Ylläs-Levi säkrade hon även Visma Nordic Trophy - ett prestigefyllt pris bland skidåkare. Det inrättades förra säsongen för att ge extra spänning i slutet av mästerskapen. Priset, tillsammans med 7 500 euro i vinstpengar, delas ut till de bästa åkarna i de fyra lopp som avslutar säsongen, och som alla äger rum i Norden.

Nygaard tror att priset Visma Nordic Trophy bidrar med motivation för de tävlande.
– Ju fler tävlingar och priser som det finns att slåss för, desto lättare att hålla uppe tempot och motivationen genom hela säsongen. Jag är väldigt nöjd över att ha vunnit Visma Nordic Trophy efter fyra viktiga lopp, vart och ett tufft på sitt sätt. Jag ser fram emot fler utmaningar nästa säsong.

Styrka för att vinna
I år deltog även Vismas vd Øystein Moan själv i loppet i Ylläs-Levi och fick uppleva den tuffa utmaningen. Efter loppet berömde han vinnarnas insatser:

– Att vinna Visma Nordic Trophy kräver att skidåkarna pressar sig själva till att göra sitt yttersta, och inte bara visar styrka utan också uthållighet och laganda, värden som både Visma och åkarna identifierar sig med och tror på. Vi ser alla fram emot nästa säsong i slutet av året.

För mer information, vänligen kontakta:
Øystein Moan, vd för Visma, + 47 920 80 000

Om Visma Ski Classics:
Visma Ski Classics är ett mästerskap i längdskidåkning. Säsongen består av elva av världens mest prestigefyllda och traditionella skidtävlingar, som Marcialonga i Italien, Vasaloppet i Sverige och Birkebeinerrennet i Norge. 28 proffslag och 50 000 amatörer tävlar sida vid sida i samma lopp. Tävlingarna tv-sänds i mer än 70 länder runt om i världen, och ses av över 20 miljoner tittare. Visma Ski Classics arrangeras av Ski Classics AB, som ägs av Vasaloppet, Birken och W Sportsmedia.

Ämnen

Taggar


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 760 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 300 000 använder Visma som hostingpartner. Koncernen har 6 700 anställda och omsatte 9 300 miljoner norska kronor 2017.

Presskontakt

Malin Fredriksson

Malin Fredriksson

Presskontakt Pressansvarig Visma +46 73 313 43 88