Gå direkt till innehåll
Kronans Apotek väljer Visma som strategisk partner

Pressmeddelande -

Kronans Apotek väljer Visma som strategisk partner

Kronans Apotek ger fortsatt förtroende till Visma EssCom att säkert hantera utbytet av ny hårdvara. I samarbetet ingår bland annat installation, preparation, fältservice, projektledning samt logistiktjänster. Kronans Apotek har drygt 300 apotek med cirka 1 350 receptkanaler runt om i Sverige.

– Vi ville hitta en strategisk partner som kunde uppfylla våra höga krav på flexibilitet, och som har erfarenhet av komplexa utrullningar. Visma EssCom kändes som ett tryggt val då de levererar en helhetslösning från ax till limpa, och har lång erfarenhet av liknande leveranser, säger Karin Mineur, IT-direktör, Kronans Apotek AB.

Bakgrunden till satsningen på ny hårdvara är ett behov av att kunna möta framtidens krav på ökad effektivitet och tillgänglighet. Mjukvaran är framtagen av Logica/LS Retail. I det nya avtalet med Visma EssCom ingår förutom ett löpande serviceavtal ett omfattande utrullningsprojekt av ny hårdvara (utgångskassor och receptkanaler) till bolagets samtliga apotek samt distansapotek (e-handelslager) runt om i landet.

– Vi är stolta över att få fortsatt förtroende att arbeta med Kronans Apotek. Med deras framtidsvisioner blir det spännande att utvecklas tillsammans för att möta konsumenternas ökande krav på effektivitet och tillgänglighet, säger Fabian Mogren, vd, Visma EssCom AB.

För mer information kontakta:

Fabian Mogren, vd, Visma EssCom AB, 070 630 60 65, fabian.mogren@visma.com,

Karin Mineur, IT-direktör, Kronans Apotek AB, 072-158 1479, karin.mineur@kronansapotek.se


Om Visma EssCom

Visma EssCom är ett rikstäckande företag med många års erfarenhet av affärskritiska system i butiker, restauranger och på fordon. Företaget servar, installerar, driftar och supporterar IT-system i syfte att minimera driftstopp och intäktsbortfall. Visma EssCom hanterar cirka 165 000 ärenden per år och har en hög förståelse för vad det innebär för en butik eller konsument när ett affärskritiskt system inte fungerar.

Mer information: visma.se/esscom

Om Kronans Apotek

Kronans Apotek AB är den tredje största apotekskedjan i Sverige med över 320 apotek, från Skåne i söder till Lappland i norr. Företaget erbjuder läkemedel, noga utvalda hälsoprodukter och tjänster, och har en marknadsandel på cirka 18 procent och en kundklubb med drygt 2,5 miljoner kundklubbsmedlemmar. Tillsammans med kunder och medarbetare utvecklar vi framtidens apotek.

Mer information: Kronansapotek.se


Ämnen

Kategorier


---------------------
Visma erbjuder programvara och tjänster som förenklar, digitaliserar och effektiviserar affärsprocesser inom privat och offentlig sektor. Koncernen verkar i Norden, Benelux, Centraleuropa och Östeuropa. Med fler än 11 000 anställda, 1 000 000 kundavtal och en omsättning på 1 526 miljoner euro under 2019 är koncernen ett av de ledande programvaruföretagen i Europa.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73
Visma
Box 4015
203 11 Malmö
Sweden