Gå direkt till innehåll
Kommunala bostads- och energibolag väljer kravhantering från Visma

Pressmeddelande -

Kommunala bostads- och energibolag väljer kravhantering från Visma

SKL Kommentus, som erbjuder offentlig sektor avtal och tjänster inom inköp och HR och ägs av Sveriges Kommuner och Regioner (SKR), väljer Visma Financial Solutions för sina inkasso- och påminnelsetjänster för kommunala bostads- och energibolag.

– Detta avtal visar att vi är den självklara partnern när det gäller ansvarsfull och hållbar kravhantering även för bostads- och energibolag, säger Magnus Månsson, vd på Visma Financial Solutions.

SKL Kommentus och Visma Financial Solutions har ingått ett nytt avtal för inkasso- och påminnelsetjänster, vilket innebär att Visma blir leverantör för fordringshantering inom kommunala energi- och bostadsbolag. Visma är, sedan tidigare, även vald partner för övrig verksamhet inom kommuner och regioner. Det nya avtalet löper på två år.

SKL Kommentus ägs av Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) samt en majoritet av landets alla kommuner. SKL Kommentus erbjuder offentlig sektor avtal och tjänster inom offentliga inköp och HR. Målet med verksamheten är att underlätta vardagen inom offentlig sektor samt frigöra resurser till välfärden och bidra till ett mer hållbart samhälle.

– Vi lever som bekant också för att förenkla och effektivisera affärsprocesser och därför är vi väldigt glada och stolta över att SKL Kommentus har valt Visma Financial Solutions som leverantör. Genom detta nya avtal har vi dessutom en möjlighet att, tillsammans med våra uppdragsgivare, aktivt jobba för att motverka överskuldsättningen i samhället vilket är mer relevant än någonsin. Avtalet ligger verkligen helt rätt i tiden med stort fokus på tillgänglighet och effektiva onlinelösningar för gäldenärerna, säger Magnus Månsson.

Visma Financial Solutions är en av landets ledande aktörer inom fakturaservice och kravhantering för offentlig och privat sektor. Bolaget erbjuder skräddarsydda lösningar men finns även integrerade i Vismas olika ekonomisystem. Målet är att förenkla och effektivisera kundernas faktura- och kravprocesser.

För mer information, kontakta gärna:

Magnus Månsson, vd på Visma Financial Solutions, 070-258 53 47, magnus.mansson@visma.com

Magnus Linné, försäljningschef på Visma Financial Solutions, 073-374 56 33, magnus.linne@visma.com

Ämnen

Kategorier


---------------------
Visma erbjuder programvara och tjänster som förenklar, digitaliserar och effektiviserar affärsprocesser inom privat och offentlig sektor. Koncernen verkar i Norden, Benelux, Centraleuropa och Östeuropa. Med fler än 11 000 anställda, 1 000 000 kundavtal och en omsättning på 1 526 miljoner euro under 2019 är koncernen ett av de ledande programvaruföretagen i Europa.

Presskontakt

Magnus Månsson

Magnus Månsson

VD på Visma Financial Solutions