Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Klimatföretag ökar effektiviteten med Visma Business

Med ett nytt affärssystem räknar den skånska klimatkoncernen Climat 80 med att kunna snabba upp sina arbetsflöden och få bättre beslutsunderlag.

Climat80 har som affärsidé att erbjuda bra och långsiktiga helhetslösningar när det gäller värme, kyla och ventilation. För att kunna göra det på ett lönsamt sätt krävs det bra ekonomisk kontroll och för att få det behövs ett bra affärssystem.

Under fjolåret startades en utvärdering och strax före jul beslutade man sig för att införa Visma Business som nytt affärssystem. Den främsta anledningen till att valet föll på Visma Business var de integrationsmöjligheter som det kunde erbjuda.

Integrationen var viktig
– Vi har andra system för exempelvis hantering av byggprojekt och ärendehantering som vi ville fortsätta använda och därför behövde vi ett system som kunde integreras väl med andra system. Bland de system vi tittade på så var det Visma Business som hade de bästa möjligheterna till detta, säger Mats Mårtensson, vd på Climat 80.

Climat 80 har 150 anställda i fyra olika bolag och de kan även i fortsättningen arbeta i de system de är vana vid. Ett 20-tal användare kommer att använda Visma Business direkt, men för de andra blir det ingen skillnad mot förr, vilket innebär att de behöver utbildas i det nya systemet.

– Informationen från de andra systemen går in i Visma Business så vi får ett centralt system där vi kan hämta våra beslutsunderlag. Vi räknar också med att Visma Business ska ge oss snabbare flöden och bättre hantering av attesteringar, säger Mats Mårtensson.

Elektronisk fakturahantering
En annan fördel är att Climat 80 nu kommer digitalisera sin fakturahantering med hjälp av fakturahanteringssystemet Visma Invoice Manager, vilket innebär att en stor del av fakturahanteringen automatiseras.

För att implementera Visma Business har Climat 80 tagit hjälp av affärssystemsleverantören Sundit och planen är att systemet ska tas i drift i maj. Mats Mårtensson ser fram emot att kunna börja använda det nya systemet och räknar med att det ska bli en lönsam investering.

– Visma Business var väl kanske inte det allra billigaste systemet av dem vi tittade på, men i och med att vi kunde behålla de investeringar vi gjort i våra andra system blev Visma Business ändå det mest kostnadseffektiva valet, säger Mats Mårtensson.

För mer information kontakta
Carola Lissel, Channel Manager, Visma Software AB, 0704-216116, carola.lissel@visma.com
Mats Mårtensson, VD Climat 80, 040-36 34 00, mats.martensson@climat80.se

Ämnen

Taggar


Visma ger små och stora företag, handel, offentlig verksamhet, organisationer och föreningar effektiva lösningar för ekonomisk administration och verksamhetsstyrning. Vismakoncernen har 3.700 anställda i Norge, Sverige, Finland, Danmark, Holland och Rumänien. I Sverige sysselsätts drygt 1.000 personer.

Presskontakt

Malin Fredriksson

Malin Fredriksson

Presskontakt Pressansvarig Visma +46 73 313 43 88

Relaterat material