Gå direkt till innehåll
Jobbet inte bästa platsen för idékläckning

Pressmeddelande -

Jobbet inte bästa platsen för idékläckning

Att ta en promenad är bästa sättet för en företagare att komma på nya idéer. Sängen är också en bra plats för kreativitet. Arbetsplatsen står sig däremot slätt när det gäller idékläckning. Det visar en enkät som Visma gjort bland sina småföretagskunder.

På frågan ”Var får du dina bästa idéer?” valde 31 procent svarsalternativet ”Promenaden”. 12 procent får tydligen sina bästa idéer i sina drömmar, eftersom de kryssade i alternativet ”Sömnen”. Bland de 14 procent som valde ”Annat” uppgav många att de också kläckte idéerna i sängen, fast i vaket tillstånd.

Bara 7 procent avslöjade att de får sina bästa idéer på jobbet. Bättre då att prata med vänner, för där blir 10 procent kreativa, medan funderingar i bilen föredras av 9 procent.

Andra tillfällen för idékläckning är träningspass (5 procent), duschning (5 procent), toalettbesök (4 procent) och allra sist semesterresor (3 procent). Drygt 500 företagare deltog i enkätundersökningen som genomfördes i vecka 43.

– Jag tror inte att man ska dra slutsatsen att det ska ges utrymme för fler promenader eller att fler vilorum ska inrättas på arbetsplatserna. Däremot kan det vara en tankeställare för alla företagare att hitta metoder för att fånga upp alla goda idéer som föds av de som arbetar i företaget och alltså inte bara de egna idéerna. Här tror jag att många kan ha en del att fundera över, säger Rolf Dahlberg, vd för Visma Spcs.

För mer information, kontakta
Rolf Dahlberg, vd för Visma Spcs AB, 0470-70 60 39, rolf.dahlberg@visma.se

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Visma gör verksamheter mer effektiva. Koncernen levererar programvara, outsourcingtjänster, inköps- och anbudslösningar, betalningstjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterade utvecklings- och konsulttjänster. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 har Visma som hostingpartner. Koncernen har över 5 000 anställda, varav drygt 1 400 i Sverige. 2011 uppgick omsättningen till 5 142 miljoner norska kronor.

Presskontakt

Malin Fredriksson

Malin Fredriksson

Presskontakt Pressansvarig Visma +46 73 313 43 88

Relaterat material