Gå direkt till innehåll
Jan Söderqvist är Vismas nya expert inom redovisning och revision

Pressmeddelande -

Jan Söderqvist är Vismas nya expert inom redovisning och revision

Visma Spcs har utsett Jan Söderqvist till ny branschexpert inom redovisning och revision. Han ska inspirera Sveriges redovisningskonsulter att öka sin lönsamhet och utveckla affärerna för Sveriges småföretag.

– Redovisningskonsulter som lägger sin tid på rådgivning och hjälp med affärsutveckling i stället för manuellt pappersarbete kan förändra sina kunders liv. Min drivkraft är att hjälpa fler byråer att ställa om till att utnyttja digitaliseringens möjligheter fullt ut, säger Jan Söderqvist.

Jan Söderqvist har arbetat med rådgivning åt små och stora redovisningsbyråer i Norden i 20 år. Numera coachar han byråer i Panalitix, ett koncept framtaget av digitaliseringsexperten Rob Nixon och lanserat i Sverige av Visma som The Perfect Firm. Han sitter också i juryn för Årets Framtidsbyrå, ett pris som delas ut årligen på branschorganisationen Fars branschdagar.

I rollen som branschexpert kommer Jan Söderqvist att bidra med kunskap och inspiration. Målet är att hjälpa redovisningsbyråer att i sin tur hjälpa sina kunder, Sveriges småföretag, att nå sina mål och utveckla affärerna. Han kommer också att vara tillgänglig för medier som behöver expertkommentarer.

– Det är få som kan lika mycket om utvecklingen inom redovisning och revision som Jan Söderqvist. Med honom i spetsen vill vi hjälpa Sveriges redovisningsbyråer att anpassa sig till kundernas, småföretagens, uppkopplade vardag, säger Daniel de Sousa, vd för Visma Spcs.

En tidigare undersökning från Visma visar att nära sju av tio småföretagare i Sverige, 66 procent, vill ha en närmare och mer löpande kontakt med sin redovisningsbyrå. Spontana kontakter där konsulten ringer upp och frågar hur det går är ovanliga i dag. Bara fyra av tio småföretagare, 40 procent, uppger att det någonsin har hänt.

Samtidigt ligger svenska småföretag efter sina kollegor i andra länder när det gäller digitalisering, enligt EU:s statistikbyrå Eurostat. Bara elva procent av företagen är på en avancerad nivå när det gäller digital teknik. Siffran är lägre än i något annat nordeuropeiskt land och tydligt under det europeiska genomsnittet på 17 procent.

Pressbild på Jan Söderqvist finns här.

För mer information, kontakta gärna:
Jan Söderqvist, branschexpert inom redovisning och revision hos Visma Spcs,
070-650 38 91, jan.soderqvist@visma.com
Daniel de Sousa, vd Visma Spcs, 070-335 86 84, daniel.de.sousa@visma.comJohanna Stier, pressansvarig hos Visma Spcs, 073-056 17 69, johanna.stier@visma.com

Ämnen


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 760 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 300 000 använder Visma som hostingpartner. Koncernen har 6 700 anställda och omsatte 9 300 miljoner norska kronor 2017.

Presskontakt

Malin Fredriksson

Malin Fredriksson

Presskontakt Pressansvarig Visma +46 73 313 43 88