Gå direkt till innehåll
Stefan Norr, försäljningschef på Visma Commerce och Halldor O Sigurdsson, Chief Executive Officer på Ríkiskaup.
Stefan Norr, försäljningschef på Visma Commerce och Halldor O Sigurdsson, Chief Executive Officer på Ríkiskaup.

Pressmeddelande -

Isländska staten väljer digitalt upphandlingsverktyg från Visma

Isländska upphandlingsmyndigheten Ríkiskaup har tecknat ett flerårigt avtal med Visma Commerce som leverantör av verktyget TendSign för digital upphandling. Syftet är att digitalisera och effektivisera upphandlingsprocessen med fokus på användarvänlighet och kostnadseffektivitet.

– Ríkiskaup har länge arbetat med övergången till digital upphandling och vi är stolta över att ha nått denna milstolpe, säger Halldor O Sigurdsson, Chief Executive Officer på Ríkiskaup. Systemet är implementerat och inom kort kommer leverantörerna kunna lämna anbud i systemet. Vi har fått en effektiv och användarvänlig lösning, säger Halldor O Sigurdsson.

Ríkiskaups införande av TendSign kommer att öka effektiviteten av upphandlingsprocessen där leverantörer enkelt kan lämna anbud direkt i systemet. Systemet stöttar både upphandlare och inköpare.

– Vi är väldigt glada att Ríkiskaup valt att skapa en standardiserad digital upphandlingsprocess med hjälp av Visma TendSign. Vår erfarenhet är att det leder till snabbare, billigare och effektivare upphandlingar med ökad säkerhet för leverantörerna, säger Stefan Norr, försäljningschef på Visma Commerce.

Ríkiskaup, motsvarigheten till svenska Kammarkollegiet, har i uppdrag att erbjuda ramavtal för varor och tjänster som isländska myndigheter ofta upphandlar. Vismas lösning för digitala upphandlingsprocesser är avgörande för att Ríkiskaup ska kunna följa lagstiftningen. Avtalet löper fram till år 2022 och värdet uppgår till 1,4 miljoner SEK. 

För mer information, kontakta gärna:
Stefan Norr, försäljningschef på Visma Commerce, 0733-98 11 55, stefan.norr@visma.com

Bildmaterial
Här finns högupplöst bildmaterial för nedladdning.

Om Visma Tendsign

Visma Tendsign är Nordens ledande molntjänst för digitaliserad upphandling och vänder sig både till upphandlare och leverantörer. Tjänsten ger stöd genom hela upphandlingsprocessen i en given struktur och systemet säkerställer att leverantörer inte missar några skallkrav.

Om Visma Commerce
Visma Commerce är Nordens största leverantör av inköps-, upphandlings- och anbudstjänster. Vi är den naturliga länken mellan köpare och säljare inom privat och offentlig sektor.

Ämnen

Kategorier


Visma erbjuder programvara och tjänster som förenklar, digitaliserar och effektiviserar affärsprocesser inom privat och offentlig sektor. Koncernen verkar i Norden, Benelux, Centraleuropa och Östeuropa. Med fler än 8 000 anställda, över 800 000 kunder och en omsättning på 8 537 miljoner norska kronor under 2017 är koncernen ett av de ledande programvaruföretagen i Europa.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73
Visma
Box 4015
203 11 Malmö
Sweden