Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Internetbokföring från Visma till gymnasie- och högskoleelever

Visma ger nu landets gymnasieelever och högskolestudenter tillgång till sina två senaste internetprodukter – ekonomiprogrammet Visma Avendo eEkonomi och nätbutiken Visma Avendo Webshop.

– På det här sättet kan skolorna och deras studenter välja precis hur de vill arbeta i sin ekonomiundervisning, dels som tidigare med våra lokalt installerade program, dels med våra nya produkter över internet, säger Rolf Dahlberg, vd för programföretaget Visma Spcs.

– Med internetlösningarna gör vi dessutom undervisningen plattformsoberoende, eftersom de både kan användas på Mac- och Windows-datorer. Med andra ord maximal frihet för att passa undervisningen på bästa sätt.

Största aktören i skolvärlden
Visma har i flera år stött gymnasie- och högskolor med program för undervisning i ekonomiämnena och är den största aktören på utbildningsområdet. Nio av tio högskolor och universitet använder exempelvis program från Visma. Dessutom finns Visma-program i sju av tio skolor som deltar i Ung Företagsamhet.

– På det här sättet får tusentals studerande praktisk kunskap i hur man arbetar med bokföring och annan redovisning i arbetslivet, vilket ger värdefull kompetens för framtida jobb. Med våra internetlösningar kan de nu även arbeta med hela affärsprocesser – som att exempelvis bygga och underhålla en riktig nätbutik kopplad till ekonomiprogrammet, säger Anette Citron, ansvarig för utbildningsområdet hos Visma Spcs.

Gratis för eleverna – prisvärt för skolorna
För att ge eleverna tillgång till Vismas ekonomiprogram betalar skolan en blygsam årslicens som ger dem tillgång till Visma Administration, Visma Avendo Ekonomi, Visma Enskild Firma, Visma Eget Aktiebolag och Visma Förening. Samtliga dessa för lokal installation på Windows-datorer.

För användning över internet på Mac eller pc kan skolorna nu också erbjuda sina elever Visma Avendo eEkonomi med bokföring, fakturering och bankbetalningar samt Visma Avendo Webshop för utbildning i näthandel.

– Som marknadsledande aktör vill vi bidra till att förenkla för skolorna samtidigt som de får en naturlig koppling till småföretagarnas användning av landets mest sålda ekonomiprogram. Med våra nya lösningar kan elever och lärare dessutom samarbeta ännu lättare eftersom exempelvis bokföringen ligger på internet, säger Rolf Dahlberg.

För mer information kontakta
Rolf Dahlberg, vd Visma Spcs, 0470-70 60 39, rolf.dahlberg@visma.se
Anette Citron, ansvarig skola och utbildning Visma Spcs, 0470-70 61 32, anette.citron@visma.se

Facebook för lärare och elever på www.facebook.com/Vismaspcsundervisning

Ämnen

Kategorier


Vismakoncernen är den ledande leverantören av produkter och tjänster inom programvara, outsourcing, inköpslösningar, betalningstjänster, butiksdatalösningar, IT-projekt, anbud och upphandling. Visma förenklar och effektiviserar verksamhetsprocesser hos 240 000 kunder i både privat och offentlig sektor i norra Europa. Koncernen har drygt 4 300 anställda, varav 1 300 i Sverige. Omsättningen uppgick 2010 till 4 168 miljoner norska kronor.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73