Följ Visma

Intelligent koll på sjukfrånvaron

Pressmeddelande   •   Okt 14, 2016 08:20 CEST

Varje månad lägger svenska företag ner enorma resurser på att sammanställa HR- och lönestatistik. Ett digitalt business intelligence-verktyg för lönesystemet är en lösning som frigör tid och ger förutsättningar att fatta välgrundade beslut.

– Givet att personalkostnaden ofta är företagets största utgiftspost är det förvånande att många saknar ett effektivt beslutsstöd för HR och lön. För att veta vilka förbättringsåtgärder som behöver sättas in mot hög sjukfrånvaro och skenande lönekostnader så är bra beslutsunderlag en nödvändighet, säger Sofia Gerstenfeld, vd för Visma Enterprise AB.

Hanteringen av personalinformation är en känslig uppgift och därför har endast ett fåtal personer tillgång till lönesystemet. För dem är det ofta en nödvändig och tidskrävande uppgift att förse den övriga organisationen med statistik som visar antal headcounts eller avvikande lönekostnader. Med ett skräddarsytt business intelligence-verktyg för HR och lön kan organisationens chefer ta fram all information de behöver själva, utan att äventyra sekretessen eller relationen till redan stressade kollegor.

Atos Medical väljer Agda PS Analys
Medicinteknikföretaget Atos medical AB utvecklar röstproteser åt människor som andas genom ett stoma. Företaget växer, vilket ställer nya krav på rapporteringen. Nyss skrev Atos på ett nytt avtal som förenklar vardagen på företagets HR- och löneavdelning.

– Med Agda PS Analys sparar vi mycket tid och jag slipper hålla information om sjukfrånvaro och föräldraledighet i huvudet. Att kunna ändra rapporterna från enskild till gruppnivå med ett enda knapptryck, är en funktion jag ser extra mycket fram emot. Att vi valde Agda PS Analys var ingen tillfällighet. Vi har använt Vismas system i 14 år och vet att vi talar samma språk, säger Mia Nilsson, HR-chef på Atos Medical.

För mer information kontakta
Sofia Gerstenfeld, vd för Visma Enterprise AB, 010-141 15 01, sofia.gerstenfeld@visma.com
Mia Nilsson, HR-chef på Atos Medical AB, 0415-198 16, mia.nilsson@atosmedical.com

Atos Medical ger en röst åt människor som andas genom ett stoma, med designlösningar och teknik som bygger på decennier av erfarenhet och ingående kännedom om våra användare.

Visma Enterprise kunder finns inom flera branscher och verksamhetsområden, inom både privat och offentlig sektor. Bland kunderna finns Boliden Mineral, SCA, Bilia, Pågen, Kinnarps och Hemtex. Cirka 5 000 svenska företag och organisationer använder Agda PS, vilket innebär att var fjärde löntagare i Sverige inom den privata sektorn får sin lön via systemet.

Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 400 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 7 400 anställda och omsatte 8 338 miljoner norska kronor 2015.

Bifogade filer

PDF-dokument