Gå direkt till innehåll
Inkassohantering för företag blir mer digital

Pressmeddelande -

Inkassohantering för företag blir mer digital

Den nya tjänsten eKrav är det senaste exemplet på hur Visma bidrar till digitaliserade processer i små och medelstora företag. Genom den får företag, organisationer och föreningar hjälp att enkelt och kostnadsfritt skicka påminnelser eller inkassokrav till kunder som inte betalar i tid. Efter registrering kan användaren ladda upp fakturan så sköter tjänsten resten.

– Vi vill förenkla hanteringen av påminnelser och inkassokrav. Den nya tjänsten är designad efter små och medelstora företags behov, där viktiga administrativa processer sker med så lite handpåläggning som möjligt, säger Erik Ahrholt, affärsområdeschef på Visma Collectors.

eKrav är kostnadsfri för företagaren att använda. Men det kan tillkomma kostnader hos Kronofogden, samt avgifter för ärenden som återkallas i kravhanteringen. Själva påminnelse- och inkassoprocessen sköts av Visma Collectors. Mottagaren har tolv dagar på sig att betala, innan ett inkassokrav skickas till kunden. Betalning kan göras via internetbank, Swish, bankgiro eller genom en avbetalningsplan.

– Den nya tjänsten kan underlätta för småföretagare som försökt fakturera men inte fått betalt. Samtidigt som processen sparar tid kan även Vismas starka varumärke göra att kravet prioriteras hos mottagaren, säger Erik Ahrholt.

Mer information om eKrav finns här: www.visma.se/inkasso/ekrav

För mer information, vänligen kontakta:
Erik Ahrholt, affärsområdeschef på Visma Collectors, 0733 311 277, erik.ahrholt@visma.com

Om Visma Collectors
Visma Collectors ingår i Visma-koncernen och är specialiserat på kravhantering, som respekterar och ofta också fördjupar kundföretagets egna kundrelationer. Vi har funnits sedan 1993 och rör oss i dag smidigt och fritt mellan inkassots olika discipliner. Visma Collectors har lång erfarenhet av att säkerställa likviditeten och öka lönsamheten hos små och medelstora företag. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 760 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 300 000 använder Visma som hostingpartner. Koncernen har 6 600 anställda och omsatte 7 855 miljoner norska kronor 2016.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73