Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Initiativkraft gör Norrtälje till Årets nyföretagarkommun

Norrtälje har utsetts till "Årets nyföretagarkommun" i Sverige 2008. Priset på 100.000 kronor delas ut på mässan Eget företag i Stockholm den 22 oktober.
Nio kommuner i lika många kategorier var nominerade att bli 2008 års bästa nyföretagarkommun: Stockholm, Vellinge, Lund, Trosa, Åre, Sotenäs, Norrtälje, Leksand och Borgholm.
- Äntligen, säger Dan Löfgren, som sedan 2007 är näringslivschef i Norrtälje kommun om utmärkelsen. Det är många företag, organisationer och enskilda i kommunen som stöttar de nya företagen. Att bli "Årets nyföretagarkommun" gör att vi blir ännu mer inspirerade i det arbetet.
Ett föredöme för tillväxt
I sin motivering skriver juryn så här om Norrtälje: "Breda kontaktnät och stor initiativkraft präglar Norrtäljes insatser för att skapa fler nya företag, vilket gör kommunen till ett föredöme. Från att tidigare länge ha legat i skuggan av andra kommuner framstår Norrtälje allt mer som en tillväxtkommun, som insett nödvändigheten av företagsamhet som grogrund för välstånd."
Prispengarna ska enligt instiftarnas regler användas för att uppmuntra initiativ och aktiviteter som gynnar nyföretagandet på den vinnande orten.
Priset "Årets nyföretagarkommun" är instiftat av program- och tjänsteleverantören Visma och stiftelsen Jobs and Society, som står bakom Nyföretagarcentrum. I år delas priset ut för fjärde gången. Strängnäs, Helsingborg och Gnosjö är de tidigare vinnarna.
För mer information kontakta
Lars Fredell, informationschef Visma, 0708-39 69 25, lars.fredell@visma.se
Mats Evergren, Jobs and Society, 0708-14 44 04, mats.evergren@jobs-society.se
Dan Löfgren, näringslivschef Norrtälje kommun, 0707-44 17 89, dan.lofgren@norrtalje.se

Ämnen


---------------------
Visma är en ledande leverantör av affärskritisk programvara, för effektivare och starkare samhällen. Vi förenklar och automatiserar arbetet för företag och organisationer av alla storlekar och därigenom förbättrar vi människors vardag. Med 15 000 anställda, 1 200 000 privata och offentliga kunder i Norden, Benelux, Central-, Östeuropa samt Latinamerika och en omsättning på 2 081 miljoner euro år 2021 är vi engagerade i att göra morgondagen bättre än idag. Besök oss på visma.se.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73

Relaterat innehåll

Relaterade event