Gå direkt till innehåll
Headlight väljer affärssystem från Visma

Pressmeddelande -

Headlight väljer affärssystem från Visma

Konsultbolaget och IT-partnern Headlight har valt Visma PX som sitt nya affärssystem. Headlight växer kraftigt och får nu en effektiv och flexibel styrning som ger stöd när organisationen expanderar.

– En avgörande faktor bakom att vi valde Visma PX var att det uppfyller våra krav på ett systemstöd som behövs för en verksamhet som arbetar i team. Vi behöver ett affärssystem som hänger med när verksamheten växer och bli mer komplex, säger Jan Löwdahl, vd på Headlight.

Headlights verksamhet baseras på ett helhetskoncept för IT-utveckling som omfattar processkartläggning, projektledning, IT-arkitektur, systemutveckling och systemförvaltning. Företaget står just nu inför en förändring av organisationen och kommer framöver att arbeta i team. Detta ställer högre krav på såväl uppföljning som styrning.

Den pågående förändringen och företagets tillväxt bidrog till att kostnaden för manuellt arbete blev så pass hög att en översyn av systemstöden var motiverat. Med effektiv integration mellan tid, projekt, fakturering och huvudbok kan Headlight minska antalet inmatningar och säkerställa kvaliteten i informationen. Valet för nytt affärssystem föll därför på Visma PX.

– Med Visma PX får Headlight en mångsidig verksamhets- och uppdragsstyrning, säger Carola Lissel, vd för Visma Software.

Visma PX är ett helintegrerat affärssystem anpassat till konsultbranschens behov. Genom att stödja arbetsflöden på olika nivåer och utifrån olika roller bidrar Visma PX till effektivisering av affärsprocesser.

Om Headlight
Headlights målsättning är att vara en inspirerande IT-partner. Bolaget grundades 2001 och har i dag 65 anställda. Verksamheten utvecklas nu från konsultbolag till en verksamhet med större inslag av helhetslösningar, där produkt och lösning ingår utöver konsultverksamheten.  

För mer information, kontakta
Carola Lissel, vd för Visma Software AB, 070-426 61 16, carola.lissel@visma.com
Jan Löwdahl, vd för Headlight AB, 073-398 22 59, jan.lowdahl@headlight.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 400 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 7 400 anställda och omsatte 8 338 miljoner norska kronor 2015.

Presskontakt

Carola Lissel

Carola Lissel

Strategy Director Visma Sverige 010-141 27 57