Gå direkt till innehåll
Hälsingegymnasiet i Bollnäs utsågs i maj 2020 till Årets UF-skola av Visma. Foto: Anna Alverhag
Hälsingegymnasiet i Bollnäs utsågs i maj 2020 till Årets UF-skola av Visma. Foto: Anna Alverhag

Pressmeddelande -

Hälsingegymnasiet i Bollnäs fick pris av Visma – nu visas reklamfilmen i TV4

I maj 2020 utsåg Visma Hälsingegymnasiet i Bollnäs till Årets UF-skola. Utmärkelsen går till den skola i Sverige som under det gångna läsåret har varit bäst på att jobba med entreprenörskap bland eleverna. Priset består av reklamtid till ett värde av en kvarts miljon kronor, och idag börjar Hälsingegymnasiets reklamfilm visas i TV4 Gävleborg.

– Det känns fantastiskt att få ett sådant pris. Av alla skolor i Sverige anses vår vara vassast på ungt företagande. Det är våra lärare och elever som gör vår UF-skola till vad den är och detta är deras pris! Det har varit så kreativt och roligt att göra den här filmen tillsammans med våra engagerade elever och vi är riktigt nöjda med resultatet som vi tycker speglar vår skola på ett bra sätt, säger Dennis Laurén, som sitter i skolledningen för Hälsingegymnasiet.

Varje år utser Visma Årets UF-skola. Utmärkelsen går till den skola i Sverige som under det gångna läsåret har varit bäst på att jobba med entreprenörskap bland sina elever. Priset består av reklamtid till ett värde av en kvarts miljon kronor.

I maj 2020 utsågs Hälsingegymnasiet i Bollnäs till Årets UF-skola och idag börjar den reklamfilm som de har jobbat med under hösten att visas i TV4 Gävleborg.

Hälsingegymnasiet i Bollnäs erbjuder högskoleförberedande gymnasieprogram inom teknik-, naturvetenskap- och ekonomiområdet. Det går idag omkring 300 elever på skolan, vars ledord är kvalitet, hälsa och trivsel. I sin motivering till utmärkelsen Årets UF-skola 2020 betonade juryn särskilt Hälsingegymnasiets helhetstänk kring UF, samarbetet mellan de olika programmen, den starka kopplingen till det lokala näringslivet och – inte minst – skolans UF-anda som både ledning, lärare och elever känner.

– Bland dagens UF-företagare finns många av morgondagens jobbskapare. Vi tycker att alla gymnasieelever borde få möjlighet att driva företag på skoltid. Det ger fler företag, fler jobb och ett mer jämställt näringsliv, säger Johan Lange, utbildningsansvarig på Visma Spcs.

Vismas pris bestod av reklamtid till ett värde av 250 000 kronor, skänkt av TV4 i samarbete med mediebyrån Scream.

Filmen kan ses här.

Om priset Årets UF-skola:

Vismas pris Årets UF-skola delades ut för tolfte gången. Tidigare har priset gått till Sven Erikssongymnasiet i Borås, Staffangymnasiet i Söderhamn, Malmö Borgarskola, Vansbro Utbildningscenter, Facetten i Åtvidaberg, Jensen gymnasium Södra i Stockholm, ABB Industrigymnasium i Västerås, Stora Segerstads Naturbrukscentrum i Reftele, Procivitas i Helsingborg och Thoren Business School i Helsingborg. Förra året utsågs till Lillerudsgymnasiet i Vålberg utanför Karlstad till Årets UF-skola.

Visma stöttar morgondagens företagare med gratis program!

Flest småföretagare i Sverige väljer Visma. För att få fler att starta, driva och utveckla företag och skapa jobb stöttar Visma UF med gratis program. Samtliga elever som har drivit UF-företag under läsåret 2020/2021 har erbjudits program från Visma för att fakturera, bokföra och göra webbsidor utan kostnad.

Om UF

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation som finns i hela Sverige. Organisationen verkar genom skolan för att ge unga människor en praktisk kontakt med näringsliv och eget företagande.

För mer information kontakta gärna:

Johan Lange, utbildningsansvarig på Visma Spcs, 076-135 68 47, johan.lange@visma.com

Dennis Laurén, skolledningen Hälsingegymnasiet, 073- 080 56 55, dennis@halsingegymnasiet.se

Ämnen


---------------------
Visma erbjuder programvara och tjänster som förenklar, digitaliserar och effektiviserar affärsprocesser inom privat och offentlig sektor. Koncernen verkar i Norden, Benelux, Centraleuropa och Östeuropa. Med fler än 11 000 anställda, 1 000 000 kundavtal och en omsättning på 1 526 miljoner euro under 2019 är koncernen ett av de ledande programvaruföretagen i Europa.

Presskontakt

Malin Fredriksson

Malin Fredriksson

Presskontakt Pressansvarig Visma Spcs +46 73 313 43 88