Följ Visma

Gratis programvaror och del av intäkterna: Visma lanserar helt ny affärsmodell för redovisningsbyråer

Pressmeddelande   •   Dec 06, 2016 15:22 CET

Visma lanserar nu en ny affärsmodell för redovisnings- och revisionsbyråer, en bransch i snabb förändring i och med digitaliseringen. De viktigaste ekonomiprogrammen från Visma blir kostnadsfria, samtidigt som byråerna är med och delar på intäkterna när deras kunder köper programvara.

– Vi vill leda utvecklingen inom redovisnings- och revisionsbranschen. Vår nya affärsmodell kommer att ge digitaliseringen av branschen ett rejält lyft och göra det lönsamt för byråerna att ställa om, säger Daniel de Sousa, vd för Visma Spcs.

Vismas nya affärsmodell innebär att priserna på några av Sveriges mest använda ekonomiprogram tas bort för redovisnings- och revisionsbyråer. Därmed blir Visma Advisor, Visma eEkonomi och Visma Ekonomiöversikt, program som digitaliserar och trimmar byråernas arbetsflöden, kostnadsfria.

Samtidigt kommer byråerna att själva få en del av intäkterna från de program deras kunder köper. Syftet är att få till stånd fler digitala samarbeten mellan byråer och företag. Samtidigt hjälper det nya upplägget byråer att skapa digitala kundrelationer och underlättar nya och mer moderna samarbeten.

– Som landets största leverantör av ekonomiprogram kan vi förändra en hel bransch. Därför börjar vi med att förändra oss själva och ger redovisningsbyråerna den här möjligheten att fortsätta vara framgångsrika och lönsamma i en digital tid. Det tjänar alla på, säger Daniel de Sousa.

Undersökningar som Visma gjort visar att redovisning och revision flyttar över till molntjänster i snabbare takt än någonsin. Där framgår också att det finns en stor vilja i branschen att ställa om till helt digitala arbetssätt.

Vismas nya affärsmodell träder i kraft omedelbart. Läs mer om det nya erbjudandet på: www.vismaspcs.se/redovisning.

För mer information, kontakta gärna
Daniel de Sousa, vd Visma Spcs, 070-335 86 84, daniel.de.sousa@visma.com (Pressbild finns att ladda ner här)
Johanna Stier, pressansvarig Visma Spcs, 073-056 17 69, johanna.stier@visma.com

Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 400 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 7 400 anställda och omsatte 8 338 miljoner norska kronor 2015.