Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Göteborgs Universitet väljer Vismas e-handelslösning

Visma kommer att leverera Göteborgs Universitets nya e-handelslöning. Affären innebär att Vismas SaaS-lösningar effektiviserar upphandling, avtal, inköp och fakturahanteringsrutinerna, det vill säga
e-handel, hos ännu ett svenskt universitet.

Universitetets beställare får nu ett enhetligt system för att hantera avtal, söka efter produkter och lägga elektroniska beställningar. Beställningssystemet kommer att vara integrerat med upphandlingsstödet, vilket förenklar och kvalitetssäkrar hela processen från upphandling till betalning och i förlängningen ger avsevärda besparingar.

– Projektets mål är att frigöra tid och resurser för utbildning och forskning samt att kvalitetssäkra inköpsprocessen genom att införa ett e-handelssystem samt en ny inköpsprocess, med definierade roller och ansvar säger Ulrica Carlsson, projektledare vid Göteborgs Universitet.

– Detta är ytterligare en bekräftelse på att vår användarvänliga SaaS-lösning med tillhörande nätverk av leverantörsintegrationer fungerar väl i offentlig sektor, säger Visma Proceedos vd Rickard Hansen.

Tuff konkurrens
Visma tog hem affären i konkurrens med ett flertal andra företag som bjöds in att lämna anbud. Göteborgs Universitet prövade dem från utgångspunkten att anta det anbud som var ekonomiskt mest fördelaktigt i relation till bland annat teknik, referenser, funktionskrav och användarvänlighet.

Göteborgs Universitet blir det fjärde universitetet i landet som inför Vismas SaaS-lösning för elektronisk handel.

– Vi har den senaste tiden sett en markant ökning i efterfrågan av våra tjänster och produkter och genom affären stärker Visma sin position som den ledande leverantören av e-handelslösningar till offentlig sektor, säger Rickard Hansen.

För mer information, kontakta
Rickard Hansen, vd för Visma Proceedo AB, 08-588 848 00, rickard.hansen@visma.com
Ulrica Carlsson, projektledare Göteborgs Universitet, 031-786 10 00, ulrica.carlsson@gu.se


SaaS är en förkortning för Software as a Service.

Ämnen

Kategorier


Vismakoncernen är den ledande leverantören av produkter och tjänster inom programvara, outsourcing, inköpslösningar, betalningstjänster, butiksdatalösningar, IT-projekt, anbud och upphandling. Visma förenklar och effektiviserar verksamhetsprocesser hos 240 000 kunder i både privat och offentlig sektor i norra Europa. Koncernen har drygt 4 300 anställda, varav 1 300 i Sverige. Omsättningen uppgick 2010 till 4 168 miljoner norska kronor.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73