Följ Visma

Glesbygd och storstad tävlar om ”Årets nyföretagarkommun”

Pressmeddelande   •   Sep 10, 2007 10:00 CEST

Stockholm eller Lund, Gnosjö eller Strömstad? Ett förstapris på 100.000 kronor ligger i potten när nio kommuner tävlar om utmärkelsen ”Årets nyföretagarkommun 2007”.

De nio kommunerna har nominerats av program- och tjänsteföretaget Visma i samarbete med Jobs and Society NyföretagarCentrum. Det är tredje året i rad som priset delas ut. Tidigare vinnare har varit Strängnäs och Helsingborg.

De orter som nominerats har redan klarat det första kravet, nämligen att de under de senaste 18 månaderna stått för den största procentuella ökningen av antalet nya företag per 1.000 invånare i sin kategori. Kommunerna har till början av oktober på sig att beskriva vilka insatser som påverkat den positiva utvecklingen och motivera varför just de ska bli ”Årets nyföretagarkommun 2007”.

Priset utgörs av 100.000 svenska kronor, som Visma delar ut till den vinnande kommunen. Prissumman kan sedan delas ut i form av årliga stipendier till lokala entreprenörer och inspiratörer. Syftet med priset är att uppmuntra initiativ och aktiviteter som gynnar nyföretagandet.

En jury bestående av representanter för Visma och Jobs and Society NyföretagarCentrum utser en vinnarort utifrån de beskrivningar kommunerna lämnar in. Priset delas ut på den årliga mässan ”Eget företag” i Stockholm den 18 oktober.

De nominerade till ”Årets nyföretagarkommun 2007”:
Ort (kategori)
Stockholm (storstäder)
Solna (förortskommuner)
Lund (större städer)
Sigtuna (pendlingskommuner)
Härjedalen (glesbygdskommuner)
Gnosjö (varuproducerande kommuner)
Ängelholm (övriga kommuner med fler än 25.000 invånare)
Laholm (övriga kommuner med 12.500-25.000 invånare)
Strömstad (övriga kommuner med färre än 12.500 invånare)

Underlaget utgörs av Nyföretagarbarometern från Jobs and Society och bygger på Bolagsverkets sammanställningar av nyregistrerade aktiebolag, enskilda firmor, handels- och kommanditbolag. Av de nio kommunerna var två, Sigtuna och Ängelholm, nominerade även i fjol.

För mer information kontakta
Lars Fredell, informationschef Visma, 0470-70 60 50, lars.fredell@visma.se
Mats Evergren, Jobs and Society NyföretagarCentrum, 08-14 44 00, mats.evergren@jobs-society.se

Bifogade filer

PDF-dokument