Gå direkt till innehåll
Från vänster: Britta Johansson-Norgren och Trond Asle Gjerdalen
Från vänster: Britta Johansson-Norgren och Trond Asle Gjerdalen

Pressmeddelande -

Gjerdalen och Johansson-Norgren vinner Visma Alp Trophy

Tävlingen Visma Alp Trophy, en deltävling inom Visma Ski Classics, kulminerade i helgen efter en intensiv månad av skidåkningslopp. Britta Johansson-Norgren och Trond Asle Gjerdalen tog sig hela vägen till toppen och säkrade vinnarplaceringarna i den prestigefyllda tävlingen.

Vinnarna i Visma Alp Trophy belönas med 5 000 euro vardera, och utses genom att poängen från de fyra skidlopp inom Visma Ski Classics som genomförs i Alperna (Kaiser Maximilian Lauf, La Diagonela, Marcialonga och Toblach-Cortina) summeras. 

Det fjärde och sista loppet i deltävlingen, Toblach-Cortina, avgjordes 3 februari under snöiga förhållanden och med snöfall i början av loppet. Johansson-Norgren and Gjerdalen vann båda slutspurten och utsågs till vinnare av Visma Alp Trophy efter att ha korsat mållinjen. Øystein Moan, vd för Visma, var imponerad efter tävlingen, som startade trögt för både de kvinnliga och manliga åkarna.

– Skidåkarna har tävlat sida vid sida under fyra tuffa lopp den senaste månaden. Vinnarna har bjudit på imponerande insatser under hela tävlingen och ända in i mål. Vi är stolta över att förknippa vårt varumärke med sådan laganda, styrka och karaktär, säger Øystein Moan.

Efter att ha vunnit de två första loppen i Seefeld and St. Moritz, verkade det som att både Gjerdalen och Johansson-Norgren båda skulle vinna Visma Alp Trophy. Johansson-Norgren kom först i samtliga fyra lopp, men det var inte lika självklart för Gjerdalen som kom in på fjärdeplats i Marcialonga. Men efter segern i Toblach-Cortina säkrade han platsen som den manliga vinnaren i tävlingen.

Visma Alp Trophy kommer att delas ut efter det sista loppet i mästerskapen Visma Ski Classics, som är Ylläs-Levi. Finalloppet går av stapeln den 14 april i Finland.

För mer information, vänligen kontakta:
Øystein Moan, vd för Visma, + 47 920 80 000

Om Visma Ski Classics:
Visma Ski Classics är ett mästerskap i längdskidåkning. Säsongen består av elva av världens mest prestigefyllda och traditionella skidtävlingar, som Marcialonga i Italien, Vasaloppet i Sverige och Birkebeinerrennet i Norge. 28 proffslag och 50 000 amatörer tävlar sida vid sida i samma lopp. Tävlingarna tv-sänds i mer än 70 länder runt om i världen, och ses av över 20 miljoner tittare. Visma Ski Classics arrangeras av Ski Classics AB, som ägs av Vasaloppet, Birken och W Sportsmedia.

Tävlingar i Visma Ski Classics (2017/2018):
Tävling 1: 26 november, Prologue Pontresina, Schweiz, 10 km
Tävling 2: 2 december, La Sgambeda, Livigno, Italien, 35 km
Tävling 3: 13 januari, Kaiser Maximilian Lauf Seefeld, Österrike, 60 km
Tävling 4: 20 januari, La Diagonela St Moritz, Schweiz, 65 km
Tävling 5: 28 januari, Marcialonga Trentino, Italien, 70 km
Tävling 6: 3 februari, Toblach-Cortina, Italien, 50 km
Tävling 7: 18 februari, Jizerska Padesatka, Tjeckien, 50 km
Tävling 8: 4 mars, Vasaloppet Sverige, 90 km
Tävling 9: 17 mars, Birkebeinerrennet, Norge, 54 km
Tävling 10: 7 april, Reistadløpet, Bardufoss, Norge, 50 km
Tävling 11: 14 april, Ylläs-Levi, Finland, 67 km

Relaterade länkar

Ämnen


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 760 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 300 000 använder Visma som hostingpartner. Koncernen har 6 600 anställda och omsatte 7 855 miljoner norska kronor 2016.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73