Gå direkt till innehåll
Genomtänkt design gav första pris

Pressmeddelande -

Genomtänkt design gav första pris

De skapade en ny produkt genom att kombinera två andra. Nu säljer de designade förkläden med inbyggda grytvantar över hela landet i sin webbutik. Deras kreativitet och genomtänkta strategi har gett dem första pris i Vismas tävling ”Sveriges häftigaste nätbutik”. I dag tar de emot priset på 5000 kronor.

Vinnarna går tredje året på Jensen gymnasium i Lund. Under deras sista år får de prova på att vara företagare genom Ung Företagsamhets koncept på skolan. Tillsammans driver de nu företaget Forheat UF och nätbutiken Forheat Webbshop.

Design och funktion
Affärsidén är att skapa moderna och funktionella förkläden för matlagningsglada konsumenter. Företaget har specialiserat sig på egentillverkning av förkläden med så kallade thermopockets, en slags grytvante som är insydd i tyget.

– Från början ville vi göra något helt nytt men det är svårt. Däremot går det att komplettera en produkt med en annan. Att använda förkläden är praktiskt men de flesta är ganska tråkiga. Så vi bestämde oss för att skapade egendesignade förkläden med bra funktion, berättar Sofie Rehnström.

– Vi hade som mål att nå ut till konsumenter runt om i Sverige och då är en webbutik väldigt bra att ha. Vi använde Vismas lösning för att skapa nätbutiken. Den är mycket enkel att arbeta med och gav oss möjlighet att vara kreativa. Tittar man på vår webbshop förstår man att vi inte bara säljer en produkt utan också en känsla, säger Alex Olsson.

Juryns motivering
Juryn valde Forheats bidrag som bäst bland 95 bidrag från UF-företag på gymnasieskolor över hela landet. Så här skriver juryn i sin motivering:

”Forheat har gjort en genomtänkt och snygg hemsida som följer ett stilrent tema. Visma Webshop+verktygets olika element har utnyttjats på ett bra sätt. Produktbilderna är snygga och logotypen likaså. På ett föredömligt sätt använder Forheat programmets funktionalitet för att presentera produkterna genom bildspel, film och relaterade produkter.”
 
Många bra bidrag
På andra plats kom Keep Fresh UF från Halmstad och på tredje plats Nice Slice UF från Hedemora.

– Det är fantastiskt roligt att det kommit in så många tävlingsbidrag som håller en så hög klass. Bakom bidragen ligger entusiasm och mycket hårt arbete. Det visar att intresset för entreprenörskap bland unga är stort och det är precis vad som behövs för att landet på sikt ska få fler företag, säger Anette Citron, utbildningschef på Visma Spcs.

De vinnande nätbutikerna:                    
1. Forheat UF, www.forheat.se                  
2. Keep Fresh UF, www.keepfresh.se       
3. Nice Slice UF, www.nicesliceuf.se 

Det vinnande företaget drivs av:
Sofie Rehnström, vd
Rebecka Fritz, ekonomichef
Åsa Thornell, marknadschef
Alex Olsson, försäljningschef

För mer information, kontakta
Anette Citron, utbildningschef på Visma Spcs, 0470-70 61 32, anette.citron@visma.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma Spcs är Sveriges största leverantör av ekonomiprogram och internetlösningar till företag, redovisningsbyråer och skolor. Visma Spcs har i flera år varit engagerat inom utbildningsområdet, både genom ett aktivt stöd till Ung Företagsamhet och genom samarbeten med olika aktörer. Åtta av tio högskolor och universitet, samt gymnasieskolor över hela landet, använder samma Visma-program i undervisningen som hälften av landets företagare gör i sin vardag. Vismas pris till Sveriges häftigaste nätbutik delades ut för andra gången.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73