Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Fyra av tio småföretagare uppskattar att vara sin egen chef

Fyra av tio av Sveriges småföretagare, 44 procent, tycker att det bästa med att driva eget företag är att få vara sin egen chef. Hälften, 51 procent, tycker att det bästa är att kunna styra sin egen tid. Det visar en undersökning från programvaruföretaget Visma Spcs.

- Jag tror många anställda skulle uppskatta att kunna vara sin egen chef och få styra över sin tid. Men i dag är det alldeles för få som går från ord till handling och startar eget. Det är faktiskt lätt att starta och kul att driva företag, säger Rolf Dahlberg, vd för Visma Spcs.

Frihet viktig för företagarna
Visma Spcs har i en enkätundersökning till småföretagare runt om i landet ställt frågan "Vad är det bästa med att driva eget företag?". Två alternativ kunde anges och så här fördelar sig svaren:

• Att jag kan styra min egen tid - 51 procent
• Att jag är min egen chef - 44 procent
• Att jag får arbeta med det jag tycker är roligt/mitt intresse - 42 procent
• Att jag får förverkliga min affärsidé - 22 procent
• Att få tjäna mer pengar - 10 procent
• Att jag får mer tid för familj/fritidsintressen - 4 procent

- Vi företagare måste bli bättre på att inspirera andra att starta eget. Det finns redan i dag 420 000 småföretagare i Sverige, men det finns också 390 000 människor utan arbete. Många av dem skulle med rätt stöd och inspiration kunna bli företagare, säger Rolf Dahlberg, vd för Visma Spcs.

Driva eget ger livskvalitet
Undersökningen visar också att de främsta drivkrafterna för att starta eget är chansen att prova att få arbeta med det man tycker är roligt. Detta ger så mycket höjd livskvalitet att två av tre småföretagare skulle råda en vän att starta eget.

Visma har startat två kostnadsfria tjänster - en webbplats och en telefonrådgivning - för dem som funderar på att starta eget. Syftet är att ge råd och inspiration till nyföretagare. All information finns på www.nustartarviomsverige.se.

En sammanställning av undersökningen finns i den bifogade pdf-versionen och bilderna finns i Visma pressrum på www.mynewsdesk.com/se/pressroom/visma.

För mer information kontakta:
Rolf Dahlberg, vd Visma Spcs AB, 0705-20 01 30, rolf.dahlberg@visma.se
Lars Fredell, informationschef Visma Spcs AB, 0708-39 69 25, lars.fredell@visma.se

Ämnen


---------------------
Visma är en ledande leverantör av affärskritisk programvara, för effektivare och starkare samhällen. Vi förenklar och automatiserar arbetet för företag och organisationer av alla storlekar och därigenom förbättrar vi människors vardag. Med 14 000 anställda, 1 135 000 privata och offentliga kunder i Norden, Benelux, Central-, Östeuropa samt Latinamerika och en omsättning på 1 995 miljoner euro de senaste tolv månaderna, är vi engagerade i att göra morgondagen bättre än idag. Besök oss på visma.se.

Presskontakt

Malin Fredriksson

Malin Fredriksson

Presskontakt Pressansvarig Visma Spcs +46 73 313 43 88

Relaterat material

Relaterade nyheter