Gå direkt till innehåll
Första pris för second hand på nätet

Pressmeddelande -

Första pris för second hand på nätet

Hon köper in begagnade kläder, fixar till dem och säljer dem över hela landet i sin secondhand-butik på nätet. Det gör hon så bra att hon får första pris och 5 000 kronor i Vismas tävling ”Sveriges häftigaste nätbutik”.

Josefine Yun-Ji Lim går sista året på gymnasiets naturvetenskapsprogram på Karolinska skolan i Örebro. Dessutom prövar hon på att vara företagare i Ung Företagsamhets verksamhet på skolan. I dag, torsdag, tar hon emot priset från Visma.

Trendigt och miljövänligt
Affärsidén i hennes företag, Yun-Ji Lim UF, är att återanvända plagg så att de får en längre livslängd. De begagnade plaggen väljer hon omsorgsfullt ut i secondhand-butiker eller tar emot som gåvor innan hon återskapar dem till trendiga och miljövänliga alternativ till nya kläder.

− Jag har tänkt på affärsidén ganska länge och tycker både om second hand-kläder och att sy. Jag tror att alla människor tycker om att klä sig unikt, därför köper du kläder hos mig som ingen annan kan köpa, säger Josefine Yun-Ji Lim.

− För mig var det en självklarhet sälja i en egen nätbutik. Jag har tidigare gått en kurs i webbdesign och tänkte först själv bygga en sajt, men när jag upptäckte Vismas nätbutiksverktyg var valet enkelt. Det är jätteenkelt och låter dig göra allt det roliga med att bygga en nätbutik, tillägger hon.

Juryns motivering
Det lyckades hon så bra med att juryn valde hennes bidrag som bäst bland 185 bidrag från UF-företag på gymnasieskolor över hela landet. Så här skriver juryn i sin motivering:

”Med en snygg och stilren webbshop som sätter fokus på bilder imponeras juryn av hur varje liten del är behandlad med omtanke och genomgående hög kvalitet. Detta återspeglas inte minst i den kreativa variationen som inbjuder till att upptäcka mer. Den här webbshopen är mer än en butik. Den är också ett personligt och unikt ställe som vi är ivriga att återkomma till.”

Många bra bidrag
På andra plats kom Magic Cover UF från Kristinehamn och på tredje plats Yngre bemanning UF från Norrköping.

– Juryn hade ingen enkel uppgift att utse de bästa butikerna. Tävlingsbidragen håller genomgående hög klass och idérikedomen har varit mycket stor, säger Anette Citron, juryns ordförande och ansvarig för området skola och utbildning hos Visma.

Se de vinnande nätbutikerna här:
1. Yun-Ji Lim UF, http://www.yunji.se
2. Magic Cover UF, http://www.magiccoveruf.se/
3. Yngre Bemanning UF, http://www.yngrebemanning.se

Juryn i nätbutikstävlingen bestod av Johan Blomström (kommunikationsbyrån MRM), Håkan Källqvist (Skolverket), Karl-Petter Hjelmer (Useful Innovation) samt Jessica Johansson, Kristian Sandström och Anette Citron (Visma Spcs).

För mer information, kontakta
Anette Citron, områdesansvarig för skolor och utbildningsorganisationer på Visma, 0470-70 61 32, anette.citron@visma.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva. Koncernen levererar programvara, outsourcingtjänster, inköps- och anbudslösningar, betalningstjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterade utvecklings- och konsulttjänster. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 har Visma som hostingpartner. Koncernen har över 5 000 anställda, varav drygt 1 400 i Sverige. 2011 uppgick omsättningen till 5 142 miljoner norska kronor.

Presskontakt

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73
Malin Fredriksson

Malin Fredriksson

Presskontakt Pressansvarig Visma Spcs +46 73 313 43 88

Relaterat innehåll