Gå direkt till innehåll
Färdiga processer allt viktigare vid rekrytering

Pressmeddelande -

Färdiga processer allt viktigare vid rekrytering

Det är viktigare än någonsin att ha en strategi och färdiga processer när du rekryterar. Med Vismas nya rekryteringsverktyg får HR-avdelningen hjälp att hitta och anställa de allra bästa medarbetarna före konkurrenterna.

- I framtiden kommer allt fler företag att själva sköta sina rekryteringsprocesser. Om man får över 100 sökande till varje tjänst är det viktigt att kunna sålla i all information för att hitta rätt person till rätt tjänst. En felrekrytering kostar mycket både för den enskilda individen och för företaget, säger Sofia Gerstenfeld, vd på Visma Agda.

Nytt rekryteringsverktyg
Visma.net Recruitment från Visma Agda är ett nytt rekryteringsverktyg som nu lanseras på marknaden. Verktyget är en funktionsrik internetplattform för alla typer av företag och organisationer. Det fungerar tillsammans med befintliga system och är enkelt att integrera.

I det nya rekryteringsverktyget går det att ha unika uppsättningar och behörigheter för de behov som finns hos den som ska anställa. Personliga arbetsytor gör rekryteringsarbetet lättare och minskar beroendet av externa rekryterare. Det sänker rekryteringskostnaderna samtidigt som kontrollen över processen ökar.

Flera användare redan igång
IF Metalls förbundskontor i Stockholm rekryterar sedan en tid tillbaka med Visma.net Recruitment. Här planeras för 20-30 rekryteringar som ett led i kommande pensionsavgångar.

- I och med att vi kan förenkla de interna rutinerna med de mallar och personalprocesser som finns i Visma.net Recruitments grundstruktur sparar vi resurser och pengar. De inbyggda bryggorna till annonseringskanalerna vi har avtal med är toppen. Bara att trycka på knappen och vips så ligger annonserna ute på nätet, säger Helena Wiberg, HR-generalist hos IF Metall.

- För oss är det givetvis viktigt att alla kandidater som söker jobb hos oss synliggörs, att ingen missas. Vi vill att de ska ha en bra magkänsla med sig från oss även om de inte får jobbet. Med Visma.net Recruitment har vi fått ett effektivt verktyg som hjälper oss i varje steg, säger Helena Wiberg.

Kunder i många branscher
Visma Agdas kunder finns inom flera branscher och verksamhetsområden. Som exempel kan nämnas företag som Hemtex, Pågen, Kinnarps, Boliden Mineral, SCA och Bilia. Var fjärde löntagare i Sverige inom den privata sektorn får sin lön via Agda PS.

Bildtext: Helena Wiberg, till vänster, och Piret Hammarbäck på IF Metalls HR-avdelning hanterar rekryteringarna med stöd av Visma.net Recruitment.

Om IF Metall
IF Metall har cirka 325 000 medlemmar på 11 600 arbetsplatser runt om i Sverige. Av dessa är cirka 69 000 pensionärer. Cirka 22 procent av medlemmarna (71 300) av medlemmarna är kvinnor och IF Metall är därmed det tredje största kvinnoförbundet inom LO. De organiserar medlemmar inom stora delar av den svenska industrin bland annat inom plast, läkemedel, byggämnes, stål, kemi och verkstadsindustrin.

För ytterligare information, kontakta
Sofia Gerstenfeld, vd för Visma Agda, 0431-44 94 00
Helena Wiberg, HR-generalist hos IF Metall, 08-786 80 00

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 5 600 anställda och omsatte 6 500 miljoner norska kronor 2013.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73

Visma
Box 4015
203 11 Malmö
Sweden