Gå direkt till innehåll
Få kan arbeta så mobilt som de vill

Pressmeddelande -

Få kan arbeta så mobilt som de vill

Åtta av tio önskar att de hade möjlighet att arbeta mer mobilt, men bara tre av tio når sina dokument när de är utanför kontoret. Det visar en undersökning som Visma har gjort tillsammans med Canon.

– Undersökningen visar att många önskar bli mer flexibla i sitt arbete, och här finns en stor möjlighet för leverantörer av mobila lösningar som kan göra det lättare för företagens anställda att arbeta där de är, säger Henrik Salwén, vd för Visma Advantage.

Visma Advantage frågade ett urval av sina kunder om de vill kunna arbeta mer mobilt, om de kommer åt alla sina dokument från kontoret när de arbetar mobilt och om de någon gång sparat dokument i sina smarta telefoner.

Många dokument i mobilen
Svaren från de 160 små och medelstora företagen som deltog i undersökningen visar att 83 procent av dem vill kunna arbeta mer mobilt, men bara 31 procent når alla sina dokument när de arbetar mobilt. Samtidigt visar undersökningen att 69 procent sparar dokument i sina smarta telefoner.

De dokument som de svarande i undersökningen helst vill kunna komma åt i digitaliserad form är avtal, fakturor och kvitton. Men en stor andel anger helt enkelt att de vill kunna komma åt alla typer av dokument.

– De här siffrorna är inte förvånande. Många har möjlighet att arbeta mobilt tack vare smartphones och surfplattor, men det är inte alla som vet hur de ska utnyttja möjligheten fullt ut, säger Lisa Köllerström, chef för affärsutveckling hos Canon.

Inköp för företag
Visma Advantage samförhandlar inköpsavtal för 9 000 små och medelstora företag. Canon är en av många leverantörer som finns tillgängliga för kunder hos Visma Advantage.

För mer information, kontakta
Henrik Salwén, vd för Visma Advantage AB, 0708-16 66 11, henrik.salwen@visma.se
Lisa Köllerström, key account manager, Canon AB, 08-445 35 15, lisa.kollerstrom@canon.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva. Koncernen levererar programvara, outsourcingtjänster, inköps- och anbudslösningar, betalningstjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterade utvecklings- och konsulttjänster. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 har Visma som hostingpartner. Koncernen har 5 400 anställda, varav 1 600 i Sverige. 2012 uppgick omsättningen till 5 749 miljoner norska kronor.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73