Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Enköping utsedd till Årets nyföretagarkommun

Enköping har utsetts till ”Årets nyföretagarkommun” i Sverige 2010. Priset på 100.000 kronor delas ut på mässan Eget företag i Stockholm den 21 oktober.

16 kommuner runt om i landet var nominerade att bli 2010 års bästa nyföretagarkommun – alla med mycket goda framgångar när det gäller att stimulera fler människor att etablera sig som företagare.

– Enköping har utmärkt sig genom ett målmedvetet arbete för omställning från ren industriort till en kommun med ett varierat och framtidsinriktat näringsliv. På 90-talet förlorade Enköping flera tusen arbetstillfällen när viktiga verkstadsindustrier försvann. Nu kan vi se hur stora företag etablerar sig igen – ofta till följd av att kommunen skapat ett småskaligt och starkt näringslivsklimat med stor branschvariation, säger Rolf Dahlberg, som i egenskap av vd delar ut priset från Visma Spcs på torsdag.

Föredöme för andra kommuner
I sin motivering skriver juryn så här om Enköping: ”Med en framgångsrik omställning från traditionell, storskalig tillverkningsindustri till en näringslivsstruktur med tydligt fokus på nya, mindre företag har Enköping skapat ett stimulerande och kreativt näringslivsklimat med ett genuint och individinriktat engagemang, som tjänar som ett gott föredöme.”

– Vi vill vara lika serviceinriktade mot näringslivet som mot andra invånare. Vi jobbar efter ledord som tillgänglighet, snabbhet, enkelhet och framför allt – att leverera, säger Arne Wåhlstedt, i dag mycket glad marknadschef i Enköping, och tillägger att förfrågningar som inkommer till näringslivsservice besvaras inom 12 timmar.

Prispengarna ska enligt instiftarnas regler användas för att uppmuntra initiativ och aktiviteter som gynnar nyföretagandet på den vinnande orten.

Priset ”Årets nyföretagarkommun” är instiftat av programleverantören Visma Spcs och stiftelsen NyföretagarCentrum Sverige. I år delas priset ut för sjätte gången. Strängnäs, Helsingborg, Gnosjö, Norrtälje samt Åre och Strömstad (delade vinnare 2009) har fått priset tidigare.

För mer information kontakta
Rolf Dahlberg, vd Visma Spcs, 0470-70 60 39, rolf.dahlberg@visma.se
Lars Fredell, informationschef Visma Spcs, 0470-70 60 50, lars.fredell@visma.se
Mats Evergren, NyföretagarCentrum, 0708-14 44 04, mats.evergren@nyforetagarcentrum.se
Arne Wåhlstedt, marknadschef Enköpings kommun, 0705-89 06 06, arne.wahlstedt@enkoping.se

Ämnen

Kategorier


Visma ger små och stora företag, handel, offentlig verksamhet, organisationer och föreningar effektiva lösningar för ekonomisk administration och verksamhetsstyrning. Vismakoncernen har drygt 4.100 anställda i Norge, Sverige, Finland, Danmark, Holland och Rumänien. I Sverige sysselsätts cirka 1.200 personer.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73

Relaterat innehåll