Gå direkt till innehåll
Enköping tog emot årets nyföretagarpris

Pressmeddelande -

Enköping tog emot årets nyföretagarpris

På torsdagen tog kommunalrådet Anna Wiklund från Enköping emot priset till ”Årets nyföretagarkommun” 2010. Priset på 100 000 kronor delades ut på mässan Eget Företag i Stockholm av Rolf Dahlberg, vd för Visma Spcs, och Harry Goldman, verkställande ledamot i NyföretagarCentrum Sverige.

Priset är instiftat av programföretaget Visma Spcs och NyföretagarCentrum. Prispengarna ska användas för att uppmuntra initiativ och aktiviteter som gynnar nyföretagandet på den vinnande orten.
Vid prisceremonin i dag var Enköping, förutom av kommunalrådet Anna Wiklund, även representerat av kommunens marknadschef Arne Wåhlstedt och näringslivskoordinatorn Cissi Lööv.

Många nominerade
16 kommuner runt om i landet var nominerade att bli 2010 års nyföretagarkommun – alla med mycket goda framgångar när det gäller att stimulera fler människor att etablera sig som företagare.

I sin motivering skriver juryn så här om Enköping: ”Med en framgångsrik omställning från traditionell, storskalig tillverkningsindustri till en näringslivsstruktur med tydligt fokus på nya, mindre företag har Enköping skapat ett stimulerande och kreativt näringslivsklimat med ett genuint och individinriktat engagemang, som tjänar som ett gott föredöme.”

I år delades priset ut för sjätte gången. Tidigare har det gått till Strängnäs, Helsingborg, Gnosjö, Norrtälje samt Åre och Strömstad (delade vinnare 2009).

Bildtext till pressbilden på www.mynewsdesk.com/se/pressroom/visma:
Rolf Dahlberg, vd för Visma, Cissi Lööv, näringslivssekreterare, Anna Wiklund, kommunalråd, Helena Wackt, Nyföretagarecentrum Enköping, Arne Wåhlstedt, marknadschef, Göran Holgermyr, Nyföretagarcentrum Enköping och Harry Goldman, Nyföretagarcentrum Sverige.
Foto: Torbjörn Zadig

För mer information kontakta
Rolf Dahlberg, vd Visma Spcs, 0470-70 60 39, rolf.dahlberg@visma.se
Lars Fredell, informationschef Visma Spcs, 0470-70 60 50, lars.fredell@visma.se
Mats Evergren, NyföretagarCentrum, 0708-14 44 04, mats.evergren@nyforetagarcentrum.se
Arne Wåhlstedt, marknadschef Enköpings kommun, 0705-89 06 06, arne.wahlstedt@enkoping.se

Ämnen

Kategorier


Visma ger små och stora företag, handel, offentlig verksamhet, organisationer och föreningar effektiva lösningar för ekonomisk administration och verksamhetsstyrning. Vismakoncernen har drygt 4.100 anställda i Norge, Sverige, Finland, Danmark, Holland och Rumänien. I Sverige sysselsätts cirka 1.200 personer.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73

Relaterat innehåll

Visma
Box 4015
203 11 Malmö
Sweden