Gå direkt till innehåll
Ellevio väljer Visma för att bygga den nya tidens ekonomifunktion

Pressmeddelande -

Ellevio väljer Visma för att bygga den nya tidens ekonomifunktion

Förra året bildades det nya elnätsbolaget Ellevio efter en avknoppning från Fortum. Nu bygger Ellevio den nya tidens HR- och ekonomifunktion med hjälp av tjänster och produkter från Visma.

Ellevio levererar el till mer än 900 000 kunder och är ett av Sveriges största elnätsföretag. Bytet av ägare innebär en möjlighet för Ellevio att se över sina lösningar och tjänster i syfte att optimera dem. Bland annat har Ellevio valt att upphandla både ekonomisystem med ekonomiadministration samt HR-system med löneadministration i två separata upphandlingar där Visma vann båda.

─ Vi sökte efter en väletablerad samarbetspartner som är professionell och mogen i sin tjänsteleverans och struktur. Visma har vunnit upphandlingarna och blir nu en partner som ger oss en helhetslösning och som kan genomföra transitionsprojektet och därefter tillhandahålla de tjänster, funktioner och kompetenser vi behöver. Dessutom får vi en flexibel lösning som passar vår resa som nybildat självständigt företag i en bransch under stor förändring, säger Johan Lindehag, vd på Ellevio.

En lösning i tiden
Genom Visma får Ellevio tillgång till ett stort utbud av ekonomi- och lönetjänster, etablerade processer och expertkompetens inom området. Samtidigt får Ellevio Vismas moderna, molnbaserade systemlösningar med hög grad av automatiseringar.

─ Med Visma bygger Ellevio den nya tidens ekonomifunktion som kan skalas upp och ner efter rådande behov. Vi tar helhetsansvar för tjänster och system kopplade till ekonomi och lön så att kunden kan fokusera på sin kärnverksamhet och bli konkurrenskraftig. Tack vare att vi har förlagt en del av vår verksamhet nearshore, och har en prismodell som bygger på volym och faktiskt nyttjande, kan vi erbjuda en kostnadseffektiv lösning. Allt fler företag väljer att gå samma väg som Ellevio och vi ser fram emot samarbetet, säger Anders Fryxell, vd på Visma Services.

Ellevio AB är ett av Sveriges största elnätsföretag som ser till att elen kommer fram till mer än 900 000 hem och arbetsplatser. Företaget har drygt 400 anställda och sysselsätter totalt cirka 2 900 personer i landet. Ellevio, som har sitt säte i Stockholm, ägs av Tredje AP-fonden, Folksam, Första AP-fonden och kanadensiska Borealis Infrastructure Management.

Visma Services AB är en del av Visma-koncernen och ledande leverantör av outsourcingtjänster inom redovisning, lön och ekonomisk rådgivning. Företaget finns på åtta kontor över hela landet med 370 anställda och hade en omsättning på 350 miljoner kronor år 2015.

För mer information, kontakta
Anders Fryxell, vd för Visma Services, 0709-21 43 82, anders.fryxell@visma.com
Jonatan Björck, pressansvarig på Ellevio, 0725-61 54 16, jonatan.bjorck@ellevio.se


Ämnen

Kategorier

Regioner


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 400 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 7 400 anställda och omsatte 8 338 miljoner norska kronor 2015.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73