Gå direkt till innehåll
Ekonomisystem från Visma ger expansiva SunPine bättre kontroll

Pressmeddelande -

Ekonomisystem från Visma ger expansiva SunPine bättre kontroll

Det svenska framtidsföretaget SunPine AB har valt Visma som ny leverantör av ekonomisystem. SunPine arbetar med att från ett hållbart skogsbruk utvinna produkter som bidrar till grön omställning. Företaget är i en expansiv fas vilket ställer särskilt höga krav på verksamhetskontroll. Ekonomisystemet från Visma tillgodoser behovet av en flexibel ekonomimodell med företagsanpassad rapportering och integration till verksamhetssystem.

– När ett företag som SunPine expanderar ställs höga krav på ett väl fungerande ekonomisystem. Med ökande produktion och större volymer behövs en mer omfattande planering och uppföljning av ekonomin tillsammans med tillgång till flera olika analysverktyg. Ekonomisystemet Visma Control som SunPine har valt tar hänsyn till allt detta, säger Carola Lissel, vd för Visma Software.

Piteåbaserade SunPine spås en ljus framtid tack vare sitt fokus på förnybar råvara från svenska skogar som minskar växthusgasutsläppen. Till exempel utvinns råtalldiesel och harts ur råtallolja som är en restprodukt från massabruken. Eftersom företaget växer och ständigt utvecklar sina IT-verktyg behövs ett ekonomisystem utan begränsningar för vilka systemstöd som kan läggas till på sikt.

– I vår expansiva verksamhet såg vi ett stort behov av ett ekonomisystem som tillhandahåller ett brett utbud av uppföljningsrapporter. En helt avgörande faktor till att vi valde lösningen från Visma var att vi ville kvalitetssäkra vår redovisning i största möjliga mån. Dessutom hade vi bekymmer med att inte kunna bryta ner kostnader och intäkter i flera olika dimensioner, något som nu blir tillgodosett, säger Åsa Nordmark, CFO på SunPine.

För mer information, kontakta
Carola Lissel, vd för Visma Software AB, 070-426 61 16, carola.lissel@visma.com
Åsa Nordmark, CFO på SunPine AB, 070-307 51 11, asa.nordmark@sunpine.se

Om SunPine
SunPine AB bildades 2006 och utvinner förnyelsebara produkter ur restprodukter från ett hållbart skogs- och pappersbruk. Bolaget ägs av Sveaskog Förvaltnings AB, Södra Skogsägarna Ekonomisk Förening, Preem AB, Kiram AB och Lawter BVBA och är beläget i Piteå, Norrbotten.

Om Visma Software
Visma Software är en del av Visma-koncernen som erbjuder ekonomi- och affärssystem för tillväxt, utveckling, effektivitet och nya möjligheter i verksamheten. 

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 400 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 7 400 anställda och omsatte 8 338 miljoner norska kronor 2015.

Presskontakt

Carola Lissel

Carola Lissel

VD Visma Software AB 010-141 27 57

Relaterat material