Följ Visma

Ekonomichefer i större bolag positiva till molntjänster för företagets ekonomi

Pressmeddelande   •   Aug 17, 2017 07:18 CEST

Fyra av fem ekonomichefer på större företag har redan eller kan tänka sig att ha företagets finansiella information i molnet. Hela 83 procent är positiva till molntjänster för företagets ekonomi, visar en undersökning som mjukvarubolaget Visma har genomfört, bland 205 ekonomichefer på större företag. Den höga tillgängligheten och att slippa driften anges som de främsta skälen till att välja en molnlösning.

– Den flexibla arbetsplatsen är här för att stanna och it-lösningarna förväntas möta de behov som kommer med den, med hög och väl fungerade tillgänglighet. Att enkelt kunna komma åt företagets finansiella information oavsett om medarbetarna är på kontoret, på resande fot eller jobbar hemifrån ser många som allt mer självklart, säger Carola Lissel, vd för Visma Software.

Var femte ekonomichef på ett större bolag i Sverige uppger att företaget redan idag har en molntjänst för den finansiella informationen. Av de som inte har det idag kan två av tre tänka sig att gå över till en molntjänst. Bara en av sex är negativa till den lösningen.

Undersökningen visar att 80 procent anger den höga tillgängligheten som den största anledningen till att välja att lagra finansiell information i molnet. För två av tre ekonomichefer är det viktigt att slippa it-driften och underhållet av mjukvaran. Bland de som är negativa till molntjänster för ekonomin uppges huvudsakliga anledningar vara varierande kvalitet på säkerheten hos olika leverantörer samt att företaget vill äga sin infrastruktur.

– Övergången till ett molnbaserat affärssystem kan vara en omvälvande process för många större företag. Driftsättningen och förändringar i organisationens arbetssätt kan ta tid att ställa om till, men innebär stora vinningar i längden och är en viktig del i den digitala utvecklingen, säger Carola Lissel.

Bilaga
Mer statistik från Visma kring molntjänster för ekonomi, både för privatpersoner och företag, finns att ladda ner på www.visma.se/cloud-report.

Statistik: Så tycker ekonomichefer i stora bolag om molntjänster för att lagra finansiell information
Därför väljer ekonomichefer en molntjänst för företagets finansiella information

1. Tillgängligt när som helst, var som helst 80 %
2. Molnleverantören står för drift, utveckling och säkerhet 66 %
3. Alltid tillgång till den senaste versionen av programmet 40 %
4. Skalbarhet och möjligheten att anpassa molnlösningen efter behov 33 %
5. Hög säkerhet med bland annat backup-möjligheter 25 %

Om undersökningen
Den statistiska undersökningen mot företag genomfördes under juni 2017 bland ekonomichefer på företag med en omsättning på minst 25 msek. Antalet svarande var 205 och frågorna ställdes av Visma via en online-undersökning.

För mer information kontakta
Carola Lissel, vd Visma Software, 070-426 61 16, carola.lissel@visma.com

Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 600 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 300 000 använder Visma som hostingpartner. Koncernen har 5 500 anställda och omsatte 7 855 miljoner norska kronor 2016.