Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Eget företagande höjer livskvaliteten

Två tredjedelar av Sveriges småföretagare, 65 procent, anser att företagandet har höjt deras livskvalitet. Det visar en ny undersökning som programvaruföretaget Visma Spcs låtit göra.

- De positiva sidorna av det egna företagandet kommer sällan fram i debatten. Däremot är det mycket gnäll från näringslivets organisationer om problem och svårigheter för småföretag. Det tror jag skrämmer många som i stället borde uppmuntras att starta eget, säger Rolf Dahlberg, vd för Visma Spcs.

Vid halvårsskiftet var 250 745 svenskar arbetslösa, enligt Arbetsförmedlingen. Allt fler förlorar jobbet och regeringen spår att arbetslösheten fortsätter att öka framöver. Toppen nås först 2011 med en arbetslöshet på 11,6 procent.

Fler nya företag behövs
Samtidigt minskar nyföretagandet. Enligt Bolagsverket registrerades 16 procent färre nya företag första halvåret 2009 jämfört med första halvåret 2008.

- Sverige behöver fler nyföretagare. Visma vill bidra till att fler ska vilja och våga starta eget. Vi lanserar därför webbplatsen "Nu startar vi om Sverige" och Nyföretagartelefonen. Där kan den som funderar på att starta eget få stöd och inspiration, säger Rolf Dahlberg.

I undersökningen som genomfördes 25-26 augusti i år ställdes frågan: "Vad anser du sammantaget om din livskvalitet sedan du startade eget?". 27 procent svarade att deras livskvalitet har blivit "mycket högre", 38 procent "lite högre", 15 procent "lite lägre" och tio procent svarade "mycket lägre". Nio procent valde alternativet "tveksam/vet ej".

Webbplatsen finns på www.nustartarviomsverige.se.

För mer information kontakta:
Lars Fredell, informationschef Visma Spcs AB, 0470-70 60 50, lars.fredell@visma.se

Ämnen

Kategorier


---------------------
Visma är en ledande leverantör av affärskritisk programvara, för effektivare och starkare samhällen. Vi förenklar och automatiserar arbetet för företag och organisationer av alla storlekar och därigenom förbättrar vi människors vardag. Med 15 000 anställda, 1 200 000 privata och offentliga kunder i Norden, Benelux, Central-, Östeuropa samt Latinamerika och en omsättning på 2 081 miljoner euro år 2021 är vi engagerade i att göra morgondagen bättre än idag. Besök oss på visma.se.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73

Relaterat innehåll