Gå direkt till innehåll
Foto: Boo Gunnarson, Visma
Foto: Boo Gunnarson, Visma

Pressmeddelande -

Procivitas i Helsingborg fick pris av Visma – nu kommer reklamfilmen i TV4

Procivitas i Helsingborg utsågs i våras till Årets UF-skola. Priset bestod av reklamtid värd en kvarts miljon kronor. I dag börjar skolans reklamfilm att rulla i TV4 i Skåne.

– Vi är glada och hedrade över utnämningen till Sveriges bästa skola för unga entreprenörer. Att dessutom få göra en egen reklamfilm och synas i tv är en fantastiskt möjlighet. Det hade vi aldrig kunnat göra utan det här priset, säger Henrik Heide, rektor för Procivitas i Helsingborg

Procivitas i Helsingborg har funnits sedan 1997 och erbjuder gymnasieprogram inom samhällsvetenskap, ekonomi och naturvetenskap. Skolan har en stark koppling till det lokala näringslivet. UF-konceptet är väl inarbetat, präglar hela skolans verksamhet och bygger broar mellan årskurserna. Samtliga lärare är kopplade till UF.

– Skolorna spelar en viktig roll när det gäller att att få unga intresserade av företagande. Framtidens medarbetare och jobbskapare utvecklas under året som UF-företagare. Därför borde alla gymnasieelever erbjudas denna möjlighet, säger Lotta Krondahl, kundansvarig för skolor och utbildningsorganisationer hos Visma Spcs.

Priset från Visma bestod av reklamtid till ett värde av 250 000 kronor, skänkt av TV4 i samarbete med mediebyrån Scream.

Filmen kan ses här.

Om priset:
Vismas pris Årets UF-skola delades ut för nionde gången. Tidigare har priset gått till Sven Erikssongymnasiet i Borås, Staffangymnasiet i Söderhamn, Malmö Borgarskola, Vansbro Utbildningscenter, Facetten i Åtvidaberg och Jensen gymnasium Södra i Stockholm och ABB Industrigymnasium i Västerås. Förra året utsågs Stora Segerstad Naturbrukscentrum till Årets UF-skola.

Visma är Sveriges levererar ekonomiprogram till både småföretagare och skolor. Sedan länge är företaget engagerat på utbildningsområdet. Högskolor och universitet samt gymnasieskolor över hela landet använder samma Visma-program i undervisningen som mer än hälften av landets företagare gör i sin vardag.

Samtliga elever som har drivit UF-företag under läsåret 2016-2017 har blivit erbjudna att använda program från Visma för att fakturera, bokföra och göra webbsidor utan kostnad.

Fakta: Ung Företagsamhet, UF:
Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation som finns i hela Sverige. Organisationen verkar genom skolan för att ge unga människor en praktisk kontakt med näringsliv och eget företagande.

  • 30 000 elever driver UF-företag varje läsår
  • var tredje elev i varje årskull driver UF-företag
  • 25 procent av de som har drivit UF-företag startar eget inom 7 år

För mer information, kontakta gärna:
Lotta Krondahl, kundansvarig för skolor och utbildningsorganisationer, Visma, 010-141 12 46, lotta.krondahl@visma.com
Henrik Heide, rektor Procivitas i Helsingborg, 073-031 81 60, henrik.heide@procivitas.se

Ämnen


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 760 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 300 000 använder Visma som hostingpartner. Koncernen har 6 600 anställda och omsatte 7 855 miljoner norska kronor 2016.

Presskontakt

Malin Fredriksson

Malin Fredriksson

Presskontakt Pressansvarig Visma +46 73 313 43 88