Gå direkt till innehåll
E-legitimationsnämnden väljer Visma

Pressmeddelande -

E-legitimationsnämnden väljer Visma

E-legitimationsnämnden har beslutat att ge Visma Consulting uppdraget att leverera intygskonverteringstjänsten för Svensk e-legitimation.

– Vi är stolta över att ha fått E-legitimationsnämndens förtroende att leverera denna tjänst, säger Fredrik Karlsson, chefsarkitekt på Visma Consulting.

Avtalet omfattar intygskonverteringstjänsten, det vill säga en tjänst för utställande av identitetsintyg för de utfärdare inom Svensk e-legitimation som väljer att använda denna tjänst, samt en testtjänst, där aktörer kan genomföra tester, och kundtjänst.

– Dagens IT-samhälle kräver säker hantering av information till och från myndigheter, kommuner, landsting och företag. Man måste tryggt kunna identifiera sig och göra digitala underskrifter av handlingar. Det kan gälla deklarationer, ansökningar och beslut, vårdinformation, skolbetyg med mera. Vi har redan i dag tjänster som har stöd för alla utgivare av e-legitimationer och för digitala underskrifter. Den nya intygskonverteringstjänsten baseras på samma tekniska plattform, säger Fredrik Karlsson.

Om E-legitimationsnämnden
E-legitimationsnämnden är en myndighet under Näringsdepartementet med uppgift att främja och samordna elektronisk identifiering och underskrift för e-tjänster inom den offentliga sektorn. Det är också nämndens ansvar att specificera lösningarna som ryms inom begreppet Svensk e-legitimation. Intygskonverteringstjänsten är en tjänst inom ramen för Svensk e-legitimation.

För mer information, kontakta
Fredrik Karlsson, chefsarkitekt Visma Consulting, 010-141 26 20

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 400 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 6 700 anställda och omsatte 7 100 miljoner norska kronor 2014.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73