Följ Visma

E-fakturor sparar miljö och miljarder

Pressmeddelande   •   Nov 19, 2009 08:45 CET

Om Sveriges företag bara skickade hälften av sina 1,4 miljarder fakturor elektroniskt istället för på papper skulle koldioxidutsläppen minska med 20 000 ton. Det motsvarar utsläppen från 8.500 flygresor fram och tillbaka mellan Sverige och Thailand.

- Alla investeringar i grön IT är lönsamma, säger Rolf Dahlberg, vd på Visma Spcs i en intervju i tidningen Gröna Affärer. Elektronisk fakturering ger stora besparingar både för miljön och för företagen.

Förutsättningarna för detta teknikskifte har aldrig varit bättre än nu. Sedan mer än ett år ska alla myndigheter kunna hantera e-fakturor och en standard, Svefaktura, är också etablerad.

Effektivitet och besparingar
Visma Spcs har varit med och utvecklat Svefaktura. Enkelhet har varit en ledstjärna både i utformningen av standarden och av e-funktionerna i de egna programmen.

- Med vårt stora kundunderlag finns enorma möjligheter till effektivisering och besparingar för landets småföretagare - både i deras ömsesidiga affärsrelationer och i deras kontakter med myndigheter och för den delen också storföretag, säger Rolf Dahlberg.

En undersökning som Visma Spcs gjort visar att sju av tio småföretagare anser att fler elektroniska tjänster skulle förenkla deras vardag. Företaget har drygt hälften av målgruppen som kunder.

- Med tanke på att hälften av landets 400 000 aktiva företagare med 0 till 20 anställda varje år skickar fler än 500 fakturor, myndighetsrapporter med mera i kuvert kan många av dessa brev nu bli elektroniska, säger Rolf Dahlberg.

Visma eFaktura är en del av ett standardsystem för elektronisk dokumenthantering (EDI), som finns i flera ekonomiprogram från Visma Spcs. Tjänsten kräver ingen konsulthjälp och årskostnaden är bara 990 kronor med en tillkommande kostnad på 1,90 per dokument.

Läs mer - och låt dig roas:
Gröna Affärers senaste nummer: www.gronaaffarer.nu/2/1.0.2.0/2/1/
Information om Visma eFaktura: www.vismaspcs.se/efaktura
Sven Melander intervjuar Rolf Dahlberg: www.youtube.com/watch?v=j31qUDCNaMQ

För mer information kontakta:
Rolf Dahlberg, vd Visma Spcs AB, 0470-70 60 39, rolf.dahlberg@visma.se
Lars Fredell, informationschef Visma Spcs AB, 0470-70 60 50, lars.fredell@visma.se

Bifogade filer

PDF-dokument