Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Donator blir driftleverantör för Visma Business OnDemand


Visma Software AB har knutit till sig Donator AB som driftsleverantör. Donator kommer att som ensam leverantör ansvara för driften av tjänsten Visma Business OnDemand.

Visma Business OnDemand är en tjänst där kunden hyr drift och licenser för affärssystemet Visma Business. Kunden får tillgång till ett virtuellt skrivbord med Visma Business och som optioner även Microsoft Office, Exchange med mera.

Lång urvalsprocess
Valet av driftleverantör föll på Donator efter en lång urvalsprocess.

– Vi är givetvis mycket glada och stolta över att ha fått förtroendet att sköta driften för Visma Business OnDemand. Tillsammans kan vi erbjuda ett mycket attraktivt paket för de mindre företagen. De slipper dyra investeringar i hårdvara och licenser och hyr i stället de funktioner de behöver och får en stabil och säker IT-drift, säger Torbjörn Hansson, försäljningsansvarig på Donator AB.

Fokus på hög kvalitet
Donator tog hem upphandlingen i tuff konkurrens med flera ledande driftleverantörer.

– För oss var det viktigt att hitta en leverantör som har fokus på att leverera högkvalitativ IT-drift till mindre och medelstora företag, som är målgruppen för tjänsten, säger Carola Lissel, vvd/försäljningsdirektör på Visma Software.

– Våra kunder och partners måste känna att de får den attention de behöver. Eftersom Visma Business OnDemand säljs av våra partners är det givetvis även viktigt att driftleverantören inte själv är Visma-konsult för att undvika en konkurrenssituation. Donator är en stabil leverantör med lång erfarenhet av drift av den här typen av tjänster och vi ser fram emot ett gott samarbete.

Donator AB 
är experter på molntjänster och erbjuder drift, underhåll och support av kritiska IT-system för kunder och partners. Företaget grundades 1994 och levererar idag IT-tjänster till över 300 organisationer och företag.

För mer information, kontakta 
Torbjörn Hansson, försäljningsansvarig hos Donator AB, 031-720 31 03, torbjorn.hansson@donator.se
Carola Lissel, vvd/försäljningsdirektör hos Visma Software AB, 0704-26 61 16, carola.lissel@visma.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva. Koncernen levererar programvara, outsourcingtjänster, inköps- och anbudslösningar, betalningstjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterade utvecklings- och konsulttjänster. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 har Visma som hostingpartner. Koncernen har över 5 000 anställda, varav drygt 1 400 i Sverige. 2011 uppgick omsättningen till 5 142 miljoner norska kronor.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73