Gå direkt till innehåll
Digitala inlämningar har ökat med 30 procent jämfört med 2021

Pressmeddelande -

Digitala inlämningar har ökat med 30 procent jämfört med 2021

Bolagsverkets siffror visar på en tydlig ökning för digitala inlämningar av årsredovisningar då de fram tills sista maj fått in 101 361 årsredovisningar digitalt, en ökning med drygt 30 procent jämfört med samma period förra året. Detta visar siffror som Visma Spcs tagit fram från Bolagsverket.

– Även vi ser en ökning på 30,5 procent för digitala inlämningar av årsredovisningar från våra kunder, jämfört med samma period 2021. Att få fler företagare att lämna in sin årsredovisning digitalt och att använda digital signering för underskrift är ett viktigt och enkelt sätt för företagen att arbeta mer hållbart. Det förenklar hanteringen, sparar väldigt mycket tid, är ekonomiskt och ökar säkerheten kring inlämningen. Därför är det något som vi hela tiden aktivt arbetar med tillsammans med våra kunder, säger Henrik Andrén, Product Owner, Visma Spcs.

Att lämna in årsredovisningen digitalt har varit möjligt för aktiebolag som följer regelverken K2 och K3 sedan 2018. Bolagsverket har även sedan tidigare lämnat in en hemställan om obligatorisk digital inlämning av årsredovisningar, den utreds just nu och promemorian samt besked väntas den 22 december.

För att bli ännu mer effektiva vore det önskvärt att hela kedjan blir digital, det vill säga att årsredovisningen även skrivs under digitalt. Därför har nu Visma Spcs integrerat digital signering, Visma Sign, i samtliga produkter som hanterar årsredovisningsprocessen. Detta för att uppmuntra fler företag att välja digital inlämning och signering av årsredovisningen.

– Digital signering sparar mängder av tid och är ett ekonomiskt och hållbart alternativ för Sveriges företagare, inte bara vid signering av årsredovisningar, utan även vid alla tillfällen då det krävs en signatur som vid t.ex. avtal och offerter. Företagare slipper ta hänsyn till gles postgång, kostnad för frimärke och kuvert samtidigt som man bidrar till en mindre miljöpåverkan eftersom man minskar transporter ute på vägarna, säger Henrik Andrén.

Visma Sign lanserades i Sverige 2019 och är nu även integrerad i Visma Bokslut, Visma Skatt & Bokslut Pro och årsredovisningsdelen i Visma eEkonomi. Läs mer om Visma Sign: Visma Sign

För mer information kontakta
Henrik Andrén, Product Owner, Visma Spcs
Mail. henrik.andren@visma.com
Tel. +46 101 41 23 21

Malin Fredriksson, PR-ansvarig, Visma Spcs
Mail. malin.fredriksson@visma.com
Tel. +46 733 13 43 88Ämnen

Kategorier


---------------------
Visma är en ledande leverantör av affärskritisk programvara, för effektivare och starkare samhällen. Vi förenklar och automatiserar arbetet för företag och organisationer av alla storlekar och därigenom förbättrar vi människors vardag. Med 15 000 anställda, 1 200 000 privata och offentliga kunder i Norden, Benelux, Central-, Östeuropa samt Latinamerika och en omsättning på 2 081 miljoner euro år 2021 är vi engagerade i att göra morgondagen bättre än idag. Besök oss på visma.se.

Presskontakt

Malin Fredriksson

Malin Fredriksson

Pressansvarig Visma Spcs +46 73 313 43 88

Visma
Box 4015
203 11 Malmö
Sweden