Gå direkt till innehåll
Digital lösning från Visma förenklar kortansökan för Preems kunder

Pressmeddelande -

Digital lösning från Visma förenklar kortansökan för Preems kunder

Nu blir det enklare för Preems kunder att ansöka om företagskort och Såifakort. Preem har valt Visma som leverantör av en tjänst för BankID som gör att pappersunderskrifter inte längre behövs. Kunderna kan också ansluta sig till Preems företagsprogram och logga in med sitt BankID.

– Utvecklingen går mot allt mer automatiserade flöden och digitalisering av processer. Den molnlösning för BankID som Visma nu levererar åt Preem kommer att förenkla för kunderna och skapa en effektivare vardag. Vi är stolta över att Preem har valt Visma som leverantör och över uppdraget att bistå under digitaliseringsresan, säger Anders Sjölander, affärsområdeschef på Visma Consulting.

Preem erbjuder ett brett utbud av tjänster och miljöanpassade produkter för både små och stora företag. Såifa är namnet på Preems dieselnät för tung yrkestrafik och Såifakortet används bland annat av chaufförer för inköp av drivmedel. Att kortansökan nu blir digitaliserad förenklar både för kunderna och för Preem, då de nya kunderna registreras direkt i Preems verksamhetssystem, utan manuell hantering av ansökningarna.

Vismas lösning gör att företag kan erbjuda sina kunder trygg och säker inloggning och underskrift med BankID, oavsett om kunden använder mobiltelefon, surfplatta eller dator. Lösningen är en viktig komponent i en digitaliserad kundprocess, där kommunikationen mellan företag och kunder underlättas och blir enklare att följa upp.

– Preem valde Visma eftersom Vismas lösning var lätt att implementera och enkel att integrera med Preems kärnsystem, säger Dan Lundman, kortchef på Preem/Kortgruppen.

För mer information, kontakta
Anders Sjölander, affärsområdeschef, Visma Consulting, 070-482 05 22, anders.sjolander@visma.com
Dan Lundman, kortchef, Preem, 010-450 10 00, dan.lundman@preem.se

Preem AB är Sveriges största drivmedelsbolag med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Preem förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige. Preem har ett rikstäckande servicenät med 570 tankställen för privat- och yrkestrafik.

Visma Consulting AB är en del av Visma-koncernen och ledande leverantör av IT-lösningar för digitalisering och automatisering av såväl offentlig som privat sektor. Vårt erbjudande spänner över ett brett fält omfattande bland annat dokument- och ärendehantering, e-tjänster, webb, intranät, e-handel samt förvaltning och utveckling av affärskritiska applikationer. Företaget har kontor i Stockholm, Skellefteå och Malmö med 120 anställda och hade en omsättning på 200 miljoner kronor år 2015.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 400 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 7 400 anställda och omsatte 8 338 miljoner norska kronor 2015.

Presskontakt

Richard Börjesson

Richard Börjesson

VD Visma Consulting AB 070-5989200