Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Debatt: "Nya elprisreglerna snedvrider konkurrensen"

”Istället för osäkerhet måste vi få tydliga och konkurrensneutrala regler för elpriserna”. Det kräver Camilla Littorin på Företagarförbundet och Visma Spcs vd Rolf Dahlberg i en gemensam debattartikel i Dagens Industri.

Bakgrunden är att Sverige i dag, den 1 november, får fyra elprisområden. Följden blir att elpriset kan bli 10 procent högre i södra Sverige än i norra. Detta påverkar konkurrenskraften för företagen i södra Sverige, menar artikelförfattarna.

Flest företag i dyra zoner
Prisskillnaderna det talas om är mellan tre och sju öre per kilowattimme plus moms och andra skatter. Det kan kan visserligen låta bagatellartat, skriver Littorin och Dahlberg, men faktum är att nio av tio registrerade småföretag finns i de dyraste elprisområdena.

Enligt debattartikeln tror dessutom flera experter att elpriset i det sydligaste elprisområdet kommer att anpassas mot det betydligt högre elpriset i Danmark.

Oro för höga vinterpriser
Enligt en webbenkät som Visma genomförde i början av oktober oroade sig cirka två av tre småföretagare för höjda elpriser i vinter redan före elprisområdena infördes.

• Läs hela debattartikeln på di.se »
• Följ även Camilla Littorins blogg »

För mer information, kontakta
Lars Fredell, informationschef hos Visma, 0708-39 69 25, lars.fredell@visma.se
Camilla Littorin, förbundssekreterare på Företagarförbundet, 0705-53 66 70, camilla.littorin@ff.se
Rolf Dahlberg, vd för Visma Spcs AB, 0705-20 01 30, rolf.dahlberg@visma.se

Ämnen

Taggar


Visma gör verksamheter mer effektiva. Koncernen levererar programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, betalningstjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterade utvecklings- och konsulttjänster. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 320 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 har Visma som hosting-partner. Koncernen har över 5 000 anställda, varav drygt 1 400 i Sverige. 2010 uppgick omsättningen till 4 168 miljoner norska kronor.

Presskontakt

Alice Helleday

Alice Helleday

Presskontakt Presskontakt för Visma Sverige 070-358 19 71

Relaterade nyheter