Gå direkt till innehåll
DataVäxt effektiviserar med molnbaserat affärssystem från Visma

Pressmeddelande -

DataVäxt effektiviserar med molnbaserat affärssystem från Visma

För att rusta inför framtiden och kommande expansion väljer DataVäxt det molnbaserade affärssystem Visma.net. Lösningen levereras av Vismas partner Exsitec. Avgörande för valet var möjligheterna att effektivisera och minimera manuell hantering.

När verksamheten behövde effektiviseras sökte DataVäxt ett komplett affärssystem med elektronisk hantering av fakturor, en effektiv attesthantering, enkel valutahantering, en automatiserad hantering av betalningar och möjlighet att hantera flera lagerplatser.

– Målen med att byta system är att automatisera processer som fakturaflöden, betalningar och återkommande transaktioner, säger Fredrik Djupmarker, vd på DataVäxt. Visma är en leverantör vi känner trygghet med och vi har förstått att de lägger mycket krut på Visma.net. Att Exsitec har en god förståelse för vår verksamhet, och har ett tätt samarbete med Visma var också viktigt.

Visma.net ska tas i drift till årsskiftet. Ett av målen med bytet av system är att kunna minska bemanningen på ekonomiavdelningen med en tredjedel genom att automatisera flera processer som fakturaflöden, betalningar och återkommande transaktioner.

Möjligheten att arbeta mobilt var en stor anledning till att DataVäxt valde en molntjänst. För att kunna hålla en hög servicenivå behöver ekonomipersonalen kunna arbeta var som helst utan att vara bundna till skrivbordet och kontoret. Visma.net kommer också att integreras med DataVäxts egenutvecklade CRM-system för bättre kundhantering.

– DataVäxt hjälper nordens lantbruk att effektivisera sin verksamhet vilket är både ett intressant och nödvändigt affärsområde. Nu får vi möjligheten att bidra på vårt sätt genom att hjälpa Dataväxt att effektivisera sin verksamhet vilket vi är både glada och stolta över, säger Markus Holm, affärsansvarig hos Exsitec.

Om DataVäxt
DataVäxt AB är ett teknik- och kunskapsbaserat företag med rötterna i det svenska lantbruket. Företaget startade 1996 med att utveckla en programvara för dokumentation i växtodlingen. Idag marknadsförs en rad olika produkter för dokumentation, spårbarhet och uppföljning inom den gröna sektorn.

För mer information, kontakta
Carola Lissel, vd för Visma Software, 070-426 61 16, carola.lissel@visma.com
Fredrik Djupmarker, vd för Dataväxt fd@datavaxt.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 400 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 6 700 anställda och omsatte 7 100 miljoner norska kronor 2014.

Presskontakt

Carola Lissel

Carola Lissel

Strategy Director Visma Sverige 010-141 27 57