Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Datainspektionen tar steget ut i molnet

Datainspektionen blir första myndighet att införa ärendehanteringssystemet Diabas som tjänst.

Datainspektionen har beslutat att anta Visma som leverantör av ärendehanteringssystem. Systemet man valt är Vismas Diabas, det mest spridda ärendehanteringssystemen inom offentlig sektor, som nu också erbjuds som tjänst.

− Att Datainspektionen är först ut med att lägga sitt ärendehanteringssystem som tjänst är extra betydande då Datainspektionen alltid har höga krav på sig att följa de lagar, förordningar och säkerhetskrav som gäller för en myndighet – eftersom det är de som följer upp andra. Detta innebär att det är en extra god kvalitetsstämpel att Visma vinner avropet, säger Pernilla Stolpe Johansson.

Avropet har skett på ramavtalet för E-förvaltningsstödjande tjänster. Visma tog hem affären i konkurrens med fyra andra leverantörer.

Datainspektionen ska genom sin tillsynsverksamhet bidra till att behandlingen av personuppgifter inte leder till otillbörliga intrång i enskilda individers personliga integritet.

För mer information, kontakta
Pernilla Stolpe Johansson, kundansvarig Visma Consulting, 08-633 21 03, pernilla.stolpejohansson@visma.com

Visma Consulting AB är sedan juni 2012 det nya namnet på Visma Sirius AB.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Visma gör verksamheter mer effektiva. Koncernen levererar programvara, outsourcingtjänster, inköps- och anbudslösningar, betalningstjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterade utvecklings- och konsulttjänster. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 har Visma som hostingpartner. Koncernen har över 5 000 anställda, varav drygt 1 400 i Sverige. 2011 uppgick omsättningen till 5 142 miljoner norska kronor.

Presskontakt

Alice Helleday

Alice Helleday

Presskontakt Presskontakt för Visma Sverige 070-358 19 71
Boo Gunnarson

Boo Gunnarson

Presskontakt Företagarexpert på Visma Spcs 070-872 72 32

Relaterat material