Följ Visma

Bokföring utan kontoplan – nu är det verklighet

Pressmeddelande   •   Nov 27, 2006 11:01 CET

Det behövs ingen kontoplan för att sköta bokföringen. Debet och kredit behövs inte heller. Visma Spcs underlättar för alla som driver enskild firma genom att lansera det första riktigt smarta bokföringsprogrammet.

Av alla ekonomiprogram som det småländska programföretaget Visma Spcs tagit fram genom åren är det nya programmet Visma Enskild Firma det allra smidigaste. Dessutom kommer det ut vid en mycket lämplig tidpunkt.

Från den 1 januari 2007 gäller nya regler för bokföring i enskilda firmor. En är att den enkla kontantmetoden kan användas av alla mindre firmor*. Med Visma Enskild Firma får företagaren ett lättanvänt redskap för detta – samtidigt som programmet skapar underlag både för bokslut och deklaration.

- Med det här programmet har jag en stark känsla av att vi kommer att få samma effekt på marknaden som med våra första program för ordbehandling och bokföring på 80-talet, säger Rolf Dahlberg, vd i Visma Spcs. Enkelhet och begriplighet har varit målet.

Användaren behöver exempelvis inte fundera över bokföringsbegrepp som debet och kredit. Inte heller över kontoplaner och kostnadsställen. I Visma Enskild Firma registrerar man pengar in och pengar ut. Programmet tar hand om resten.
Dessutom är programmet mer än bara en elektronisk kassabok. Det innehåller två viktiga funktioner till för den enskilde firmainnehavaren – en för fakturering och en för bokslut och de näringsbilagor som behövs till deklarationen.

Priset för programmet ligger som vanligt på en sund, småländsk nivå: 590 kronor plus moms – och då ingår ett års tillgång till Visma Spcs prisbelönta support.

Prova programmet nu! Gå in på www.vismaspcs.se/enskildfirma och ladda ner en riktig version, som du kan använda kostnadsfritt i 45 dagar!

Bilder på programmet finns i presssrummet på www.vismaspcs.se. Gå in under valet "Om Visma Spcs" och klicka på " Pressmeddelanden, bilder och artiklar".

För mer information kontakta
Rolf Dahlberg, vd Visma Spcs, 0470-70 60 39, rolf.dahlberg@visma.se

*/ Kontantmetoden kan användas i enskilda firmor med en maximal årsomsättning på tre miljoner kronor. För att redovisa moms årsvis får omsättningen inte överstiga en miljon kronor.