Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Bokföring utan debet och kredit - nu även för aktiebolag

För två år sedan lanserade Visma Spcs bokföring och fakturering utan kontoplan och utan debet och kredit. Programmet var avsett för enskilda firmor och blev en succé. Nu kommer efterföljaren med samma smarta upplägg men för aktiebolag.

I Visma Eget Aktiebolag kan det lilla företaget sköta både fakturering och bokföring. Dessutom skapar programmet alla underlag som behövs för deklaration och årsredovisning. Det gör programmet till ett komplett hjälpmedel för ägare till mindre aktiebolag.

Stor framgång för föregångare
- Föregångaren, Visma Enskild Firma, har blivit en stor framgång och en riktig försäljningssuccé, säger Rolf Dahlberg, vd i Visma Spcs. Nu fortsätter vi på den vägen genom att även ge dem som startar eller redan driver mindre aktiebolag samma möjligheter att effektivisera kontorsjobbet.

I Visma Eget Aktiebolag behöver företagaren inte hålla reda på en massa kontonummer och inte heller fundera över om ett belopp ska skrivas i debet eller kredit. Det räcker att löpande under året registrera de utbetalningar bolaget gör och de inbetalningar som bolaget tar emot. Resten tar programmet hand om.

Precis som när det gäller programmet för enskilda firmor förutsätter Visma Eget Aktiebolag att verksamheten bokförs enligt den så kallade kontantmetoden. Detta i sin tur innebär att årsomsättningen inte får vara högre än 3 miljoner kronor och att räkenskapsåret sammanfaller med kalenderåret. Uppemot 100.000 aktiebolag uppfyller de kraven.

Kompletterar befintligt sortiment
- Det är med andra ord en stor och viktig målgrupp, säger Rolf Dahlberg. Samtidigt vet vi att många företag av en rad olika skäl föredrar eller måste arbeta med något större program och för dem fortsätter vi självfallet att utveckla våra övriga ekonomiprogram.

Priset för Visma Eget Aktiebolag är 1.990 kronor och då ingår bland annat ett års tillgång till support och uppdateringar.

Prova programmet nu! Gå in på www.vismaspcs.se/egetaktiebolag och ladda ner en riktig version, som du kan använda kostnadsfritt i 45 dagar!

För ytterligare information kontakta
Rolf Dahlberg, vd Visma Spcs AB, 0470-70 60 39, rolf.dahlberg@visma.se
Peter Samuelsson, produktansvarig Visma Eget Aktiebolag, 0470-70 60 00, peter.samuelsson@visma.se

Ämnen

Kategorier


---------------------
Visma är en ledande leverantör av affärskritisk programvara, för effektivare och starkare samhällen. Vi förenklar och automatiserar arbetet för företag och organisationer av alla storlekar och därigenom förbättrar vi människors vardag. Med 15 000 anställda, 1 200 000 privata och offentliga kunder i Norden, Benelux, Central-, Östeuropa samt Latinamerika och en omsättning på 2 081 miljoner euro år 2021 är vi engagerade i att göra morgondagen bättre än idag. Besök oss på visma.se.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73

Relaterat innehåll

Relaterade event