Gå direkt till innehåll
Betalning med mobilen i Vismas butikssystem

Pressmeddelande -

Betalning med mobilen i Vismas butikssystem

Visma kan nu erbjuda betalning med mobiltelefon i sina butiksdatasystem. Lösningen blir tillgänglig tack vare ett nytecknat avtal med det svenska IT-företaget Seamless.

Samarbetet innebär att SEQR Mobilbetalning från Seamless nu ingår som valbar funktion i de flesta av butiksdatasystemen från Visma Retail. Handlare som använder något av dessa kassasystem kan erbjuda sina kunder att betala med mobilen efter uppgradering av sina system.

Stort intresse i handeln
– Vi har märkt av ett stort intresse för den här lösningen från våra kunder inom livsmedels- och detaljhandeln. Vi kan konstatera att SEQR har den teknik, snabbhet och säkerhet som vår bransch kräver, säger Sven Arnquist, Sverigechef för Visma Retail.

– Lösningen är användarvänlig och kan börja användas i butikerna utan att de behöver investera i extra, ofta kostsam, utrustning. Dessutom erbjuder SEQR en fantastisk möjlighet för våra kunder att effektivisera och sänka sina transaktionskostnader, säger Sven Arnquist vidare.

Positivt för alla kunder
– Vi är mycket glada över att SEQR nu finns tillgängligt i Visma Retails kassasystem. Tack vare Vismas mycket starka position bland Skandinaviens livsmedels- och detaljhandelskedjor ges nu ännu fler användare möjligheten att uppleva hur enkelt det är att betala med mobilen, säger Peter Fredell, koncernchef och vd för Seamless och fortsätter:

– Handlarna får nu en möjlighet att slippa kortföretagens höga avgifter. Dessutom får de en mycket säker lösning. 

Att betala med SEQR är mycket enkelt. Allt kunden behöver göra är att med hjälp av appen SEQR skanna en QR/NFC-kod uppsatt vid kassan och sedan godkänna betalningen med en pinkod. Dessutom kan kunden få alla sina kvitton samlade i mobilen.

För mer information, kontakta
Sven Arnquist, Sverigechef för Visma Retail AB, 0722-23 49 50, sven.arnquist@visma.se
Peter Fredell, vd för Seamless Distribution AB, 08-564 878 00, peter.fredell@seamless.se
Olivera Andersson, kommunikationschef, Seamless, 070-660 51 96, olivera.andersson@seamless.se

Om Seamless
Seamless är en av världens ledande leverantörer av betalsystem för mobiltelefoner och hanterar årligen över 3,1 miljarder transaktioner genom 525 000 aktiva försäljningsställen. Detta kombinerat med över elva års erfarenhet och närvaro i 26 länder ger Seamless en stark position på mobilbetalningsmarknaden. Det är företagets unika transaktionsplattform som gör SEQR möjligt. Seamless handlas på Nasdaq OMX Stockholm, kortnamn SEAM. Internet: www.seamless.se

Om SEQR
SEQR, utvecklat av Seamless, är marknadens enklaste och snabbaste lösning för mobila betalningar. Allt kunden behöver göra är att med SEQR-appen skanna en QR-kod vid kassan och godkänna betalningen med sin PIN-kod. SEQR fungerar lika enkelt i fysisk handel och i e-handel och är både snabbare och säkrare än kortbetalningar. Tack vare tekniken krävs ingen investering av handlaren. Det räcker med en dekal med en QR-kod vid kassan och sedan sparar handlaren pengar på varje transaktion tack vare den mycket låga transaktionsavgiften. Internet: www.seqr.se – Twitter: @seqrse – Facebook: facebook.com/seqrse


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva. Koncernen levererar programvara, outsourcingtjänster, inköps- och anbudslösningar, betalningstjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterade utvecklings- och konsulttjänster. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 har Visma som hostingpartner. Koncernen har 5 400 anställda, varav 1 600 i Sverige. 2012 uppgick omsättningen till 5 749 miljoner norska kronor.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73